Acasă Actualitate A explodat și dosarul EADS: cele 56 de percheziții DNA de azi...

A explodat și dosarul EADS: cele 56 de percheziții DNA de azi sunt în dosarele Microsoft și EADS

DISTRIBUIȚI

Încă de dimineață procurorii și polițiștii au descins la domiciliile și fundațiile lui Dorin Cocoș(plecat din țară de trei săptămâni), Cătălin Harnagea, Remus Truică, Dinu Pescariu, Marian Petrache, Dorin Marian în total 56 de locații.

Fostul șef al Serviciului de Informații Externe, Cătălin Harnagea, a precizat, la Digi24, că perchezițiile care i-au vizat, joi, locuința au avut drept scop obținerea unor documente legate de un contract pe care firma sa de consultanță l-a avut cu grupul EADS, care s-a ocupat de securizarea frontierelor.

Cătălin Harnagea a precizat că perchezițiile au vizat exclusiv dosarul EADS și nu au avut legătură cu dosarul Microsoft. Firma la care e acționar a avut timp de doi ani, după 2005, un contract de consultanță cu EADS în proiectul pentru securizarea frontierelor.

Fostul șef al SIE a precizat că a pus la dispoziția anchetatorilor toate documentele solicitate.

Contractul Ministerului de Interne cu EADS, pentru securizarea frontierelor, s-a ridicat la 500 de milioane de euro, apoi a fost suplimentat cu încă 200 de milioane de euro.

DNA a remis următorul comunicat de dimineață:

În dosarul penal mediatizat prin comunicatul nr. 1342/VIII/3 din data de 26 septembrie 2014, privind suspiciunea săvârşirii unor fapte de corupţie în legătură cu încheierea unor contracte de licenţiere IT, Biroul de Informare și Relații Publice este abilitat să transmită următoarele:

În cursul zilei de 16 octombrie 2014, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 56 de locații situate în municipiul Bucureşti şi comune din judeţul Ilfov, având destinaţia de sedii de societăţi comerciale, de fundaţii sau domicilii ale unor persoane fizice.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații şi din partea Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei.

Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.