Acasă Actualitate A inceput expertiza financiar-contabila in dosarul -SOV-Banca Agricola-

A inceput expertiza financiar-contabila in dosarul -SOV-Banca Agricola-

DISTRIBUIȚI


Surse oficiale din cadrul Inspectoratului General al Politiei (IGP) ne-au declarat ca in cursul saptamanii trecute a fost demarata realizarea expertizei financiar-contabile in dosarul penal in care controversatul om de afaceri Sorin Ovidiu Vintu este acuzat alaturi de -locotenentul – sau, Nicolae Popa, si de fostul presedinte al Bancii Agricole, Liviu Istrate, de prejudicierea Bancii Agricole cu 50 miliarde de lei.

Interesant este ca acest dosar, in care SOV este invinuit de instigare la abuz in serviciu, deoarece l-a determinat pe Liviu Istrate sa cumpere actiuni Gelsor contra sumei de 50 miliarde lei, a fost blocat pana acum din cauza lipsei rezultatelor expertizei financiar-contabile. Sursele noastre sustin ca analiza financiara care va fi realizata va reprezenta proba esentiala in urma careia se va decide daca SOV si complicii sai vor fi trimisi sau nu in judecata. Tinand cont de volumul mare de munca si de posibilitatea invinuitilor si a anchetatorilor de a contesta rezultatele acestuia, este insa foarte probabil sa nu existe un rezultat final intr-un termen scurt. Astfel, exista sanse reale ca dosarul sa fie preluat de catre magistratii de la Parchetul National Anticoruptie (PNA), organism abilitat sa solutioneze cauze in care prejudiciul este de minimum 100.000 de euro si a fost savarsit prin infractiuni asimilate coruptiei, delapidare, trafic de influenta, fals, uz de fals, instigare si asociere in vederea realizarii de infractiuni.

Sursele noastre sustin ca, in cazul in care dosarul SOV-Banca Agricola va fi preluat de PNA, este foarte probabil ca acesta sa se termine cu NUP (n.r. – neinceperea urmaririi penale). Motivele unei asemenea explicatii rezida din faptul ca, desi a fost conceputa ca o -structura autonoma in cadrul Ministerului Public-, totusi aceasta entitate va avea puternice influente politice, deoarece va fi condusa de catre un procuror numit de presedintele Romaniei, la propunerea ministrului justitiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.