Acasă Actualitate A murit Sergiu Nicolaescu

A murit Sergiu Nicolaescu

DISTRIBUIȚI

Regizorul Sergiu Nicolaescu a murit joi dimineata, la varsta de 82 de ani.
Miercuri, reprezentantii Spitalului Elias precizasera ca regizorul roman ramane internat la terapie intensiva, evolutia postoperatorie fiind usor favorabila, in concordanta cu suferintele preexistente si cu varsta pacientului.

Sergiu Nicolaescu a fost operat de peritonita, in 28 decembrie, la Spitalul Elias din Capitala, "in contextul afectiunii digestive cronice benigne cunoscute", interventia chirurgicala decurgand fara incidente, a anuntat unitatea sanitara.

Regizorul a fost operat pe cale laparoscopica, de catre echipa chirurgicala a Spitalului Elias.

"Interventia chirurgicala a fost impusa de evolutia clinica din ultimele 24 de ore, in contextul afectiunii digestive cronice benigne cunoscute", s-a aratat intr-un comunicat de presa al Spitalului Elias.

Potrivit reprezentantilor Spitalului Elias, peritonita localizata cu punct de plecare apendicular a fost descoperita intraoperator si a fost rezolvata laparoscopic.

"Interventia chirurgicala a decurs fara incidente, pacientul fiind transferat in compartimentul postoperator pentru continuarea ingrijirilor", au mai precizat reprezentantii spitalului.

Reprezentantii spitalului anuntasera, cu o zi inainte de operatie, ca regizorul a fost internat in 26 decembrie, pentru o afectiune digestiva cronica cunoscuta, si urmeaza tratamentul medicamentos corespunzator.

Cu o saptamana inainte de internare, Nicolaescu a cazut in timp ce se indrepta spre garajul sau, el suferind un traumatism toracic, respectiv i s-au fisurat cateva coaste.

Sergiu Nicolaescu s-a nascut la Targu Jiu, dar la varsta de cinci ani, parintii sai au parasit orasul si s-au stabilit la Timisoara. Sergiu Nicolaescu a absolvit Universitatea Politehnica Bucuresti ca inginer mecanic,iar dupa absolvire a inceput sa lucreze la filmari combinate in cadrul Studioul cinematografic Alexandru Sahia, specializat in filme documentare si jurnale de actualitati.

Nicolaescu a regizat peste 40 de filme, incepand cu anul 1967 ("Dacii").

Incepand cu 1992, Nicolaescu a fost senator, pana la alegerile din decembrie 2012. Pe 12 decembrie, la finalul mandatului de senator, Sergiu Nicolaescu a transmis un mesaj de la tribuna Senatului: "Mai am putini ani de trait, vreau sa va spun un sincer <La revedere>."

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.