Acasă Actualitate A scăpat de cartoful fierbinte! Judecătoarea din dosarul lui Sorin Oprescu se...

A scăpat de cartoful fierbinte! Judecătoarea din dosarul lui Sorin Oprescu se pensionează, procesul se poate relua de la zero

DISTRIBUIȚI

După cele peste 50 de termene acordate de judecătoarea Iosefina Pârvu în trei ani și jumătate de când a început procesul de corupție în care este judecat Sorin Oprescu, la termenul din 10 aprilie ar fi trebuit ca judecătoarea să rămână în pronunțare. Atunci un avocat din dosar a decis să recuze magistratul Tribunalului București după ce aceasta a refuzat să se pronunţe pe loc asupra cererii de constatare a nulităţii absolute a probelor din dosar obţinute cu sprijinul SRI. Cererea de recuzare a fost respinsă pe 15 aprilie. Procesul a fost reluat azi pe 24 aprilie când judecătoarea a anunțat că se pensionează. După ce a constatat o lipsă de procedură cu Claudiu Bengalici, care locuiește în Bacău, Iosefina Pîrvu i-a anunțat pe avocați că pe 1 Iunie se pensionează și „nu voi avea timp să amân pronunțarea și sunt și probleme tehnice în dosar. Eu pe 1 mi-am încetat calitatea. În iunie îmi iese decizia de pensionare și mă duc să fac prăjituri acasă”. Următorul termen a fost stabilit pentru 6 mai. Sorin Oprescu este judecat, alături de alţi 8 inculpaţi, pentru luare de mită, spălare de bani, abuz în serviciu şi constituire a unui grup infracţional organizat pentru luare mită de la firmele care lucrau cu Primăria Capitalei.
Noul judecător care va prelua cauza va voi cel mai proabil să reia procesul de la zero pentru a face propria cercetare judecătorească.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.