Acasă Actualitate Adrian Năstase a lăudat DNA la procesul care îi stabilește cuantumul final...

Adrian Năstase a lăudat DNA la procesul care îi stabilește cuantumul final al pedepsei

DISTRIBUIȚI

 

Fostul premier Adrian Năstase a declarat vineri, la Curtea de Apel București, că Direcția Națională Anticorupție este „o instituție care face și lucruri bune”, dar a precizat că acest lucru depinde de „oamenii care se află la conducere”. Magistrații au judecat solicitarea DNA de a aplica un spor de pedeapsă la cei patru ani de închisoare primiți de fostul premier, după ce Tribunalul București a decis că acest lucru nu se impune. Judecătorii CAB au amânat luarea unei decizii pentru 24 iunie.

 

„Nu este (DNA, n.r.) o instituție neapărat rea. Este o instituție care face și lucruri bune, și lucruri rele. Și sigur că această instituție face și lucruri bune. Depinde de oamenii care se află la conducerea ei”, a spus Adrian Năstase, în sala de judecată.

 

În acest context, Adrian Năstase a menționat că el a fost cel care, în perioada în care s-a aflat în fruntea Guvernului, a pus bazele și a asigurat logistica Direcției Naționale Anticorupție. Năstase a mai spus că, între 2001 și 2004, a promovat peste o sută de legi în domeniul justiției.

 

„Referitor la acuzația procurorilor că am arătat dispreț față de justiție, am dovedit de fiecare dată respect față de sentințele care mi s-au dat. Sigur, am considerat că nu au fost motivate suficient. Respectul meu față de justiție reiese și din numărul mare de studenți de-ai mei care au ajuns judecători, procurori, avocați, notari”, a mai spus Adrian Năstase în sala de judecată.

 

Procurorul DNA a cerut ca la pedeapsa de patru ani pe care o execută Adrian Năstase să se aplice un spor de un an. El a arătat în fața instanței că, în mai multe cazuri asemănătoare cu cel al lui Adrian Năstase, unde a existat un concurs de infracțiuni, a fost majorat cuantumul pedepsei.

 

Avocații lui Adrian Năstase au depus la dosar o caracterizare făcută de reprezentanții Penitenciarului Jilava, acolo unde este încarcerat fostul premier, dar și o situație a principalelor acte adoptate între 2001 și 2004, privind lupta anticorupție.

 

Totodată, avocaţii au arătat că, în urmă cu câteva zile, a fost publicată cea mai recentă carte scrisă de Adrian Năstase – „Cele două Românii”.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.