Acasă Actualitate Adrian Năstase, condamnat definitiv la 4 ani de închisoare cu executare în...

Adrian Năstase, condamnat definitiv la 4 ani de închisoare cu executare în dosarul ZAMBACCIAN. Dana Năstase, 3 ani de închisoare cu suspendare

DISTRIBUIȚI

Adrian Năstase a fost condamnat definitiv, luni, de instanța supremă, la patru ani de închisoare cu executare pentru șantaj și luare de mită, iar soția sa, Dana, a primit o pedeapsă de trei ani de închisoare cu suspendare, în dosarul Zambaccian.

Adrian Năstase este acuzat în acest caz că că, în perioada 2002 – 2004, în calitate de premier, ar fi primit, în mod direct și prin intermediul soției sale, Dana Năstase, foloase necuvenite în valoare de aproximativ 630.000 de euro la cursul de schimb 2002/2004. Aceste foloase constau în contravaloarea unor bunuri importate din China și cheltuielile aferente acestor importuri, precum și contravaloarea unor lucrări efectuate la imobilele lui Năstase din localitatea Cornu și din București.
La ultimul termen, procurorul Direcției Naționale Anticorupție (DNA) a cerut completului de cinci judecători al Înaltei Curți de Casație și Justiție (ICCJ) pedepse cu executare pentru Adrian și Dana Năstase.
De cealaltă parte, apărarea lui Adrian Năstase, formată din patru avocați, a arătat că există numeroase vicii în dosarul Zambaccian, precum probe și documente fără relevanță juridică, mărturii contradictorii și acuzații ce nu există în materialitatea lor. Avocații au cerut judecătorilor să îi achite pe soții Năstase sau, în cel mai rău caz pentru aceștia, să mențină decizia primei instanțe și să respingă recursul făcut de DNA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.