Acasă Actualitate Adrian Năstase o spulberă pe Viorica Dăncilă care ori nu înțelege legislația,...

Adrian Năstase o spulberă pe Viorica Dăncilă care ori nu înțelege legislația, ori minte: Guvernul poate funcționa

DISTRIBUIȚI
„Putem avea (şedinţă – n.r.) doar dacă echipa guvernamentală este completă. Eu, totuşi, stau şi mă întreb şi – sincer vă spun, dincolo de orice fel de zonă politică – cred că este o dovadă de iresponsabilitate să laşi un guvern, indiferent care ar fi acela, fără instrumentul de a legifera. Dacă – Doamne fereşte! – se întâmplă astăzi o calamitate şi pentru a rezolva o problemă punctuală este nevoie de un act normativ la nivel de legislaţie primară, adică ordonanţă de urgenţă, nu se poate emite o ordonanţă de urgenţă. Mai mult, nu se poate emite nici măcar o hotărâre de guvern, pentru că Guvernul nu poate funcţiona. Deci, este – zic eu – din păcate, o dovadă de iresponsabilitate a celor care încă ţin acest guvern nefuncţional. Trebuia să avem ședință de Guvern. Înainte de a veni la recepția Spitalului de la Mioveni, am avut un forum cu românii din străinătate. Trebuia să avem pe agenda ședinței de Guvern o Ordonanță de Urgență, prin care prelungeam termenul de înscriere în registrul electoral al românilor din diaspora, deci pentru votul prin corespondență. Nu am putut realiza acest lucru. Sunt foarte multe obiective care nu mai pot aștepta. Această blocare a însemnat că tot ceea ce aveam pe ordinea de zi trebuie să ducem săptămâna viitoare și cred că acest lucru nu este în regulă”, afirma Viorica Dăncilă, joi, la inaugurarea Spitalului de la Mioveni.
Fostul premier Adrian Năstase explică însă astăzi pe blogul său că „în art.38 din Codul administrativ, se precizeaza:
„(1) Guvernul adoptă hotărâri şi ordonanţe în prezenţa majorităţii membrilor săi. Hotărârile şi ordonanţele se adoptă prin consens. Dacă nu se realizează consensul, hotărăşte prim-ministrul.
(2) Prevederile alin. (1) se aplică şi în cazul documentelor şi al altor măsuri adoptate de Guvern.”
Aceeasi prevedere exista si in art 27 din Legea 90/2001 privind organizarea si functionarea Guvernului Romaniei si a ministerelor.”, explică Adrian Năstase care concluzionează că „se pot ține ședințe de guvern, în măsura în care miniștrii rămași în cabinet sunt majoritari.” Integral pe https://adriannastase.ro/
Guvernul României are 24 de portofolii din care trei fără miniștri, președintele respingând propunerile lui Dăncilă.

2 COMENTARII

  1. Adrian Năstase o spulberă pe Viorica Dăncilă care ori nu înțelege legislația, ori minte: Guvernul poate funcționa
    Io cred că ie fără ori..și știe și minte!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.