Acasă Actualitate Adrian Năstase va fi eliberat din penitenciar

Adrian Năstase va fi eliberat din penitenciar

DISTRIBUIȚI

Adrian Năstase va fi eliberat din Penitenciarul Jilava, după ce Tribunalul București a respins, luni, recursul Direcției Naționale Anticorupție.
Completul de la Tribunalul București, format din președintele Ioana Cleopatra ªipoteanu și din judecătoarele Carmen Constanța Balaci și Florentina Vasilățeanu, a decis, cu opinie majoritară, respingerea recursului DNA în cazul sentinței Judecătoriei Sectorului 4 și punerea în libertate a lui Adrian Năstase.
Concret, două din cele trei judecătoare au dispus punerea în libertate a lui Adrian Năstase, în vreme ce al treilea magistrat din complet a decis în sens contrar.
Serviciul de executări penale al instanței urmează să comunice această decizie Penitenciarului Jilava, dar și altor instituții ale statului.
După procesarea documentului de la instanță, Penitenciarul Jilava urmează să încheie formalitățile în cazul lui Adrian Năstase și să îl elibereze.
În 12 februarie, Judecătoria Sectorului 4 a admis cererea lui Năstase de eliberare din penitenciar înainte de termen. Decizia a fost contestată de procurorii Direcției Naționale Anticorupție la Tribunalul București, care luni au decis definitiv eliberarea fostului premier Adrian Năstase după executarea unei treimi din pedeapsa de doi ani de închisoare primită în dosarul „Trofeul calității“.
DNA a notat, în motivarea recursului făcut împotriva deciziei Judecătoriei Sectorului 4 de eliberare condiționată al lui Adrian Năstase, că acesta, prin materialele și articolele pe care le-a scris și publicat, dovedește că nu regretă faptele pentru care a fost condamnat și că în continuare nu le admite, singurul regret al său fiind acela că este singurul față de care s-a pronunțat o condamnare cu executare.
În motivarea deciziei din 12 februarie, Judecătoria Sectorului 4 a arătat că Adrian Năstase a avut un comportament conform „întru totul“ cu rigorile mediului carceral și nu a fost niciodată sancționat, iar regimul de detenție și-a atins scopul pentru care fostul premier a fost condamnat.

Olga Dumitrescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.