Acasă Actualitate Adriean Videanu reținut de DNA în dosarul Bica

Adriean Videanu reținut de DNA în dosarul Bica

DISTRIBUIȚI

Adriean Videanu a fost reținut de DNA în dosarul Bica. Surse au declarat că acesta ar fi intervenit pe lângă șefa DIICOT pentru mușamalizarea unui dosar penal. Vom reveni cu amănunte.

Cristian Ene, avocatul lui Adriean Videanu a declarat că acesta a fost reținut pentru infracțiunea de complicitate la abuz în serviciu.

Se pare că Alina Bica a ridicat sechestrul aplicat de DIICOT asupra averii lui Videanu.

UPDATE: DNA a emis un comunicat

La data de 24.09.2013, într-un dosar instrumentat de către DIICOT – Structura Centrală, procurorul de caz a dispus luarea măsurilor asiguratorii prin instituirea unui sechestru şi asupra unui nr. de 80 acţiuni, deţinute la o firmă de către inculpatul Videanu Adrian.
La data de 25.02.2014, printr-o ordonanţă, inculpata Bica Alina Mihaela, în calitate de procuror şef al DIICOT, a dispus cu încălcarea prevederilor legale de competenţă, admiterea solicitării inculpatului Videanu Adriean şi a ridicat sechestrul asigurator. 
Astfel, a facilitat inculpatului Videanu Adriean, reintroducerea în circuitul economic a celor 80 de acţiuni, creând posibilitatea înstrăinării lor către persoane interpuse şi sustragerea de la acoperirea prejudiciului, lucru care s-a şi întâmplat. 
În acel dosar, inculpatul Videanu Adriean este cercetat alături de alte persoane pentru crearea unui prejudiciu de 11.000.000 USD şi punerea în pericol a sistemului energetic naţional pe segmentul gazelor naturale.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.