Acasă Actualitate Aflat la guvernare, PNL îndeamnă la boicotarea firmelor austriece

Aflat la guvernare, PNL îndeamnă la boicotarea firmelor austriece

DISTRIBUIȚI

România şi Bulgaria rămân deocamdată în afara spaţiului Schengen. Austria şi Olanda au votat împotriva aderării României şi Bulgariei la Schengen, cele două țări fiind evaluate împreună. În schimb, Croaţia a fost acceptată. PNL prin vocea primvicepreședintelui Rareș Bogdan îndeamnă la boicotarea firmelor și produselor austriece.

Ierarhia realizată în funcție de soldul total al investițiilor străine directe deținut la 31 decembrie 2021 în întreprinderile din România este Olanda cu 22,1% din soldul total, Germania cu 12,5% și Austria cu 12,2%.

În România activează aproape 7.500 de companii cu capital austriac, cele mai cunoscute fiind OMV-Petrom, BCR-Erste Bank, Raiffesien Bank, Holzindustrie Schweighofer, Immofinanz, Porsche România, Porr Construct, Porsche România.

„Olanda nu a votat împotriva noastră, a votat doar Austria, într-un mod incalificabil. Din momentul acesta îi rog pe români şi autorităţile statului să acţioneze în consecinţă. Doresc ca toate companiile de stat, începând cu Romgaz, Transgaz, Hidroelectrica, Electrica, şi toate companiile care au conturi la Erste şi la Raiffeisen să închidă de urgenţă conturile şi cardurile bancare.

Ceea ce a făcut Austria astăzi este o sfidare la adresa României, a bunelor relaţii ale României, iar cancelarul Karl Nehammer şi ministrul Gerhard Karner şi-au izolat ţara într-un mod incalificabil. Au venit cu argumente false, au minţit, au afirmat că au fost în ultimii ani presiuni pe firmele Schweinhofer şi OMV. Este o minciună sfruntată, nu a fost nicio presiune asupra companiilor austriece, din contră. Au afirmat că suntem ruta Balcanilor de Est, de unde ajung zeci de mii de refugiaţi în Austria. Este o minciună. Nu au ajuns pe rutele din România decât 1.400 de refugiaţi, toţi controlabili, pe care am acceptat să-i primim înapoi. Au afirmat că o bună parte dintre afganii şi indienii care sunt pe teritoriul Austriei au intrat prin România, le-a arătat prin cifre confirmate de Frontex că nu s-a întâmplat acest lucru. În acest moment, Austria s-a plasat împotriva intereselor României”, a spus europarlamentarul PNL Rareş Bogdan la România TV.

5 COMENTARII

  1. Pai daca nu mai cumparam benzina de la OMW ca ne-am suparat pe austrieci ca vacarul pe sat, nu mai cumparam de la Lukoil ca ne-am certat cu rusii, nu mai cumparam de la MOL ca nu ne intelegem cu ungurii, atunci de unde mai cumparam benzina fa penelistilor fa ?

  2. Jumatate din guvernanti au conturi la bancile austriece.De ce? Ca sa primeasca spaga direct in cont? Unde este patritismul lor economic? De ce nu le plac bancile romanesti?

  3. Eu am un imprumut la Raiffeissen si contul de salariu tot la ei. In Ianuarie dupa sarbatori, rambursez tot imprumutul si inchid contul la ei. Am ajuns in acesta situatie datorita unor incapabili aflati in fruntea tarii, dar….avem ceea ce meritam se pare!

  4. Sunt curios daca membrii Guvernului, familiile acestora, structurile de conducere din Ministerul Justitiei, conducerile principalelelor servicii asa zis-nationale au sinecuri, burse, afaceri sau dividente prfimite in semn de @loaillitate d@ de la firmele controlate riguros sau autoritar de austrieci !!!
    Apropos cum se face ca dupa ditrugerea calificata a firmei de asigurari cu capital privat romanesc Astra Asiguraridin perioada in care domnul useful FLORIAN KOLDEA era ditamai masculul alfa din Babuinia, nici o institutie a statului nu a sesizat ca Austria controleaza de facto intreaga piata de asigurari !?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.