Acasă Actualitate Ăla micu dă din casă: L-am văzut pe Antonescu cu Pactul de...

Ăla micu dă din casă: L-am văzut pe Antonescu cu Pactul de coabitare pe birou, la Senat, înainte de semnare

DISTRIBUIȚI

Președintele PC, Daniel Constantin, a declarat, joi, că liderul PNL Crin Antonescu a știut despre semnarea Pactului de Coabitare dintre premier și președinte, în 2012, și nu a aflat despre act la Cotroceni, povestind că l-a văzut pe Antonescu în biroul de la Senat, cu documentul în față.
"Domnul Antonescu a spus că nu știa de ce merge la Cotroceni, că nu știa ce conține Pactul de coabitare. Îmi amintesc foarte bine acele zile, în momentul în care, cu o seară înainte de acel pact, domnul Ponta m-a sunat, «Ne vedem a doua zi la biroul domnului Antonescu», pentru că avem o întâlnire foarte importantă, să discutăm ceva foarte important. Câștigasem alegerile și nu se formase încă Guvernul. Am mers a doua zi la birou la Senat, erau mai mulți lideri acolo, era și domnul Stroe, era și domnul Dragnea. În momentul în care am intrat în birou, l-am văzut pe domnul Antonescu cu foile în față, cu pixul în mână. Când m-am apropiat de domnia sa, sigur, foaia a fost întoarsă. Mi-am dat seama că este un document pe care nu trebuie să îl văd. Am stat câteva minute apoi am plecat, bunul simț mi-a spus că trebuie să plec de acolo", a spus Daniel Constantin la RTV.
El a mai arătat că documentul pe care Crin Antonescu îl avea pe birou era Pactul de coabitare dintre premier și președinte.
"Era Pactul de coabitare, iar domnul Antonescu, cu pixul, scria pe Pactul de coabitare. Cu alte cuvinte, ce vreau să spun: domnul Antonescu știa exact de ce se duce la Cotroceni, știa exact ce conține Pactul de coabitare. Că nu l-a semnat, că s-a opus acolo, e altă discuție, eu vă spun ce știu eu", a afimat Constantin.

Întrebat de unde știe că acel document care se afla pe masa lui Crin Antonescu era Pactul de coabitare, Daniel Constantin a răspuns: "Domnul Ponta poate să confirme acest lucru, pentru că era în sală. Și era motivul pentru care eram și eu acolo, să mergem împreună, să discutăm despre noul Guvern la Cotroceni, așa cum ar fi fost normal".
El a continuat: "A fost chiar o explicație penibilă, chiar jenantă, la trei zile, când s-a aflat public despre acest Pact, în care domnul Antonescu a încercat să îmi explice că s-a întâlnit undeva pe stradă sau pe scări cu domnul Ponta, și nu a mai avut timp să mă informeze și pe mine să merg la Cotroceni. Probabil că și-a dorit o relație privilegiată, de atunci, domnul Antonescu, cu domnul Băsescu".
Liderul PNL, Crin Antonescu, a declarat, luni seara, că el nu are nevoie de un certificat de anti-băsist și nu el este cel care, a doua zi după o victorie copleșitoare în alegeri, s-a dus să încheie un pact cu Băsescu, și nici nu s-a dus să îi dea președintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, "lista de comenzi ca la chelneri".
"Nu eu, a doua zi după o victorie copleșitoare, m-am dus să închei pact cu Traian Băsescu. Nu eu, a doua zi după ce șapte milioane jumătate de români au votat într-un fel, m-am dus să-mi dea Barroso lista de comenzi ca la chelneri. Nu eu am făcut aceste lucruri, deci nu împotriva mea se poate îndrepta suspiciunea că mi-aș bate joc de milioane de voturi ca să-l pun pe Traian Băsescu prim-ministru", a afirmat Antonescu la România TV.
În replică, premierul Ponta a afirmat că președintele PNL, Crin Antonescu, are același limbaj ca și președintele Traian Băsescu de când este prieten cu acesta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.