Acasă Actualitate Alianța Medicilor contestă folosirea rezidenților decisă de Arafat și solicită liberalizarea testării...

Alianța Medicilor contestă folosirea rezidenților decisă de Arafat și solicită liberalizarea testării și furnizarea de echipamente de protecție

DISTRIBUIȚI

Alianța Medicilor consideră măsura comunicată – de a folosi rezidenții pentru suplinirea deficitului actual de la nivelul DSP și al camerelor de primiri urgențe – drept una pripită și insuficient explicată.
Expunem, mai jos, câteva motive:
📌 1. Rezidenții sunt în curs de pregătire. Ca atare, nu pot gestiona – practic și legal – un caz medical complex, cu atât mai mult în situația actuală, în care se pun probleme etice, organizatorice și medicale deosebite.
📌 2. Rezidenții, fie că admit sau nu, sunt tot oameni. Ca atare, unii au situații familiale deosebite: copii de crescut, părinți în nevoie. Actul normativ nu face nicio excepție, cu toate că ar trebui să cuprindă toate aceste situații.
📌 3. Deficitul de personal nu este în principal la nivelul medicilor, ci mai ales la nivelul personalului medical, pe care îl estimăm ca fiind la jumătate din necesar. Decizia nu face referire decât tangențial la aceștia și la modul de suplinire și, în mod clar, scopul declarat – acela de a rezolva nevoia de personal, nu este atins.
‼️ Solicităm public clarificări cu privire la situațiile familiale deosebite (despre care credem că ar putea fi exceptate), precum și cu privire la protocoalele de respectat și la atribuțiile medicilor rezidenți în situația de criză prin care trecem.
‼️ De asemenea, revenim cu cererea de a fi furnizate suficiente echipamente de protecție, precum și o liberalizare a testării, fără de care măsura actuală nu face decât să expună inutil colegii noștri mai tineri”, solicită organizația „Alianța Medicilor” care încă de la cazul Colectiv a dezvăluit impotența autorităților române.

2 COMENTARII

  1. Credeam ca se va solicita revenirea in tara a zecilor de mii de doctori care „nu aveau loc de munca in Romania”
    Asta asteptam din partea ministrului Costache.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.