Acasă Actualitate Amenda pentru nesterilizarea câinilor de rasă comună ajunge la 10.000 de lei

Amenda pentru nesterilizarea câinilor de rasă comună ajunge la 10.000 de lei

DISTRIBUIȚI

Consiliul Judeţean Ilfov prin Biroul Protecţia Animalelor şi Primăria Capitalei prin Autoritatea pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor (ASPA) şi Poliţia Locală demarează o campanie de informare cu privire la beneficiile microcipării şi sterilizării animalelor şi la responsabilităţile legale ale deţinătorilor acestora. Programul se derulează în perioada 01 – 30 septembrie, timp de 3 zile pe săptămână, în intervalul orar 17:00-21:00.

Campania va începe cu localitatea Dobroeşti din judeţul Ilfov şi cartierul Pantelimon din Bucureşti. Echipe mixte, formate din reprezentanţi ai Biroului pentru Protecţia Animalelor CJ Ilfov, ASPA Bucureşti, poliţişti locali din cadrul DGPLCMB, poliţişti din cadrul Biroului Protecţia Animalelor IPJ Ilfov, poliţişti ai Serviciului pentru Protecţia Animalelor din cadrul Poliţiei Capitalei şi voluntari Proedus vor merge din poartă în poartă, în zonele stabilite, pentru a sta de vorbă cu proprietarii de animale şi a le oferi pliante informative.

Această campanie este necesară, în contextul fenomenului în creştere al abandonului de animale. Câinii abandonaţi de oameni pe străzi nu au graniţe, migrează din judeţul Ilfov în Bucureşti şi invers şi se înmulţesc necontrolat.

Potrivit legislaţiei în vigoare, nesterilizarea câinilor de rasă comună se pedepseşte cu amendă cuprinsă între 5.000 şi 10.000 de lei, iar abandonul se pedepseşte cu amendă de până la 3.000 de lei. Scopul campaniei este de a preveni abandonul de animale şi de a respecta legislaţia în vigoare.

La nivelul Primăriei Municipiului Bucureşti, campania este coordonată de Diana Punga, administrator public. Pentru detalii despre campanie persoana de contact este Cătălina Trănescu (ASPA), tel: 0754233815

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.