Acasă Actualitate Ana are… probleme

Ana are… probleme

DISTRIBUIȚI

Șefa departamentului de educație al PSD, Ana Birchall, și-a retras candidatura pentru alegerile parlamentare, după scandalul privind presupusa prezență a acesteia într-un film cu tentă porno, care circulă pe Internet. Chestionat cu privire la retragerea Anei Birchall din cursa electorală, liderul PSD, Mircea Geoană, a răspuns că motivele ar putea fi explicate chiar de aceasta. Absentă la Comitetul Executiv PSD-PC ce urma să valideze candidații alianței pentru alegerile parlamentare, Birchall a comunicat, în cele din urmă, pe blogul personal, că motivul absenței sale este "trist și obiectiv": un deces în familie.
Oricum, numele Anei Birchall nu a fost strigat atunci când au fost prezentați candidații PSD din județul Vaslui, semn că decizia de retragere din cursa parlamentară a fost luată în zilele premergătoare reuniunii de la București. A fost, probabil, o decizie colectivă a PSD, care nu a dorit astfel să riște probleme suplimentare de imagine în campania electorală.
 
Justificare

Ana Birchall și-a justificat decizia de a nu mai candida prin faptul că nu ar fi dorit ca înregistrarea respectivă să fie folosită de adversarii politici ca armă în campanie. "Chiar dacă filmulețul este o făcătură și un fals sută la sută, semnalele primite de mine din județul Vaslui arătau foarte clar că el va fi folosit de adversarii politici în campania electorală din acest județ", a scris Birchall pe blogul personal. Șefa departamentului de educație al PSD nu a menționat faptul că liderii PSD i-ar fi sugerat să nu mai candideze, deși, imediat după publicarea filmulețului, anumiți lideri social-democrați i-au cerut demisia. Potrivit presei, președintele PSD sector 1, Dan Tudorache, pregătise la începutul săptămânii trecute excluderea Anei Birchall din partid, decizia nemaifiind luată însă în cele din urmă. Probabil retragerea Anei Birchall de pe liste a fost compromisul la care s-a ajuns în cele din urmă în partid.

Dezmințire

Interesant de remarcat este că prima reacție a Anei Birchall a venit tocmai la trei zile după afișarea înregistrării pe Internet, aceasta dezmințind categoric că ea ar fi fost persoana ce apare în film. Într-un comunicat postat pe pagina web personală, Birchall afirmă că "filmulețul este o făcătură", menită să îi distrugă cariera politică și partidul din care face parte. Totodată, Ana Birchall a avertizat că nu se retrage și nu abandonează lupta politică și că va face toate eforturile pentru a afla "cine a regizat și aruncat pe piață această mizerie" exact în ziua în care candidatura sa pentru Camera Deputaților fusese validată de Biroul județean al PSD Vaslui". Birchall a ținut să le mulțumească pentru "susținere" colegilor din PSD Vaslui, precum și președintelui organizației, Dumitru Buzatu. Atât de bine au susținut-o încât în cele din urmă a fost nevoită să se retragă de pe listele cu candidați.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.