Acasă Actualitate Analiza psihopatologică a discursului public al Lilianei Mincă

Analiza psihopatologică a discursului public al Lilianei Mincă

DISTRIBUIȚI

Victoria lui Teo Trandafir – singură împotriva unui întreg agregat de partide – PNL-PC-PSD plus televiziunile aferente, Realitatea TV și Antenele plus presa de partid, stârnește în continuare dezbateri aprinse în spațiul public. Majoritatea comentatorilor, „experții“, „analiștii“, „politologii“ (lu’ pește – n.n.), o creditaseră cu zero șanse pe Teo Trandafir, prezicând victoria fără drept de apel a „maimuței Antenelor“, Liliana Mincă. De la Floriana Jucan la Gâdea, o pletoră de activiști ai lui Voiculescu a tocat-o zi de zi în fel și chip pe Teo, devenită brusc ciuca bătăilor – singura excepție de bun-simț a fost Mircea Badea, vechiul partener al lui Teo Trandafir, care a avut puterea, cu vocea gâtuită, să-i ureze succes, reafirmând convingerea sa că Teo merită și poate.
Spre deosebire de haita deontologilor, ziariștii de la „Curentul“ au avut mai multă inspirație, de la bun început creditând-o pe Teo Trandafir cu maximum de șanse în competiția cu „căpușa Loteriei“, fosta dactilografă devenită mare sculă prin sculele de partid și de stat ale unor securiști fleoșcăiți.
Inflamarea dezbaterilor pe tema Teo a avut ca origine însă atacurile mojicești la adresa sa lansate de ipocrita sa contracandidată, Liliana Mincă. Aceasta s-a servit de portavocea Antenelor pentru a o veșteji suburban pe concurenta sa electorală.
Iată că seraficele discuții despre cum ar face cică altfel de politică femeile din politică se dovedesc apă de ploaie. Mincă a reușit să-și întreacă în perfidie și răutate până și „profesorii“ din partid, alde Voiculescu & comp.
Deoarece am constatat că subiectul Mincă a stârnit un viu interes în rândul cititorilor noștri – manifestat prin numărul mare de comentarii, accesări și reluări ale temei pe alte forumuri, am încercat să obținem o definiție specializată a profilului acestui personaj caracteristic mediului politic prezent. Acest mediu nesănătos asupra căruia Teo Trandafir s-a pronunțat indirect, anunțând de la bun început că-l va evita, refuzând „topirea“ sa în normele sale și păstrându-se așa cum știm deja. Este un pariu politic de urmărit. Deocamdată oferim cititorilor „Curentului“ experta caracterizare a acestui mediu și a hidoaselor sale personaje realizată de Florin Tudose, șeful Secției de Psihiatrie a Spitalului Universitar, unul dintre psihiatrii care a analizat de-a lungul timpului comportamentul diferitelor personaje politice. Acesta ne-a oferit în exclusivitate o caracterizare privind manifestările patologice ale Lilianei Mincă la adresa lui Teo Trandafir.

„Mincă este o făcătură“

Florin Tudose: „Este greu de realizat portretul unei astfel de doamne, căci depășește cu mult conceptul de femeie. Este foarte agresivă, iar printre concurentele sale se numără Olguța Vasilescu. Liliana Mincă este o persoană foarte interesată de partea materială și nu se încadrează în categoria politicienilor. Folosește orice oportunitate în folos personal, lucru demonstrat și de ceea ce a făcut la Loteria Română. Ce meserie are Liliana Mincă. Niciuna. Putem spune că este doamna Noroc de la Loteria Română. Se încadrează perfect în portretul membrilor partidului din care face parte.
Acest partid este unul de politicieni mercenari sau mai degrabă un partid cu membri care au salarii pe state la domnul Voiculescu. Este clar că discursul Lilianei Mincă este dictat de cineva, însă discuțiile sale sunt de joasă speță, conțin «țățisme», ceea ce demonstrează lipsa de educație și instrucție. Trebuie să ai curaj, și în același timp nerușinare, să porți asemenea discuții. Adevărata stofă a Lilianei Mincă a reieșit la aflarea rezultatelor de la alegeri. A avut un discurs uimitor de jignitor la adresa contracandidatei. A prezentat-o pe Teo Trandafir ca pe o dictatoare. Parcă spunea «o să vedeți voi, alegătorilor, ce o să pățiți cu ea».
Pe de altă parte, Mincă crede că toată lumea este vinovată de eșecul ei, nu conștientizează că de fapt ea nu a știut să convingă cât mai mulți cetățeni să-i dea votul. A fost sigură că va câștiga alegerile, dar nu a știut să-și scoată în față atuurile și a uitat o vorbă: «Orice naș își are nașul!». În niciun moment nu a conștientizat că Teo este un personaj viu, care spune ceva, iar ea este doar o gălăgioasă, iar între un personaj viu și o gălăgioasă, cetățenii vor alege personajul viu.
Mincă se consideră o ființă ideală promovată din spuma mărilor. Este o făcătură că nu mai poate ea de dragul poporului, în condițiile în care coboară dintr-o mașină de 100.000 de euro.
Iar la alegeri, cei care făceau parte din stafful ei păreau niște bodyguarzi plătiți cu ora.“
Este greu de adăugat ceva după o astfel de descriere expertă a profilului unui personaj ca Liliana Mincă, o politrucă tipică mediului politic actual. Nu sunt multe femei în politică, iar printre puținele care se văd mai mereu pe sticlă, la Antene sau Realitatea TV, sunt unele exemplare care ilustrează parcă în mai mare măsură jegul, mizeria și oportunismul decât ipochimenii politichiei ieșiți, în majoritate, din coasta gangrenoasă și buboasă a lui Ion Iliescu, acest Sauron scârbavnic al Lumii întunecate a politicii românești, invadată de lighioane puchinoase ce-și scutură zi de zi lățeii peste românii parcă pedepsiți să îndure încă după 20 de ani blestemul spurcatului Saul Brukner aka Silviu, cum îl alinta Doina Cornea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.