Home Actualitate ANM: posibil Cod roșu de viscol

ANM: posibil Cod roșu de viscol

DISTRIBUIŢI

Directorul Administrației Naționale de Meteorologie, Ion Sandu, a declarat că este posibil ca ANM să emită Cod roșu de viscol, în noaptea de duminică spre luni, pentru județe precum Buzău, Ialomița, Brăila și Vrancea.

„În timpul maximului viscolului e posibil, dacă se depășesc 90 km pe oră (viteza vântului — n.r.), ca ANM să emită Cod roșu, cu probabilitate mare în zonele Buzău, nordul județului Ialomița, Făurei, Brăila, Râmnicu Sărat, sudul județului Vrancea (…) în intervalul 6 dimineața — 12 ziua”, a spus Sandu, la Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență, convocat duminică de viceprim-ministrul Gabriel Oprea, la sediul MAI.

Sandu a precizat însă că nu poate anunța cu certitudine când va fi emis Cod roșu, adăugând că „ANM va veni cu actualizările” pe măsură ce evoluează „situația sinoptică”.

În privința avertizării emise deja de ANM pentru noaptea de duminică, Sandu a adăugat că „intensitatea viscolului va fi după ora 2 la noapte până după ora 12 ziua”.

Directorul ANM a mai spus că în cursul zilei de duminică vor fi intensificări mari de vânt și în partea de vest a județului Mehedinți.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.