Acasă Actualitate ANPC a amendat si EMAG cu 50.000 de lei dar nu i-a...

ANPC a amendat si EMAG cu 50.000 de lei dar nu i-a oprit activitatea ca in cazul competitorului direct

DISTRIBUIȚI

Dupa ce lumea a acuzat că Paul Anghel, omul lui Gabriel Oprea din ANPC, a umplut de bani Emag-ul de Black Friday (detalii AICI), institutia a transmis un comunicat la trei zile de la incheierea Black Friday in care anunta ca a controlat si operatorul emag.ro caruia i-a aplicat aceeasi amenda ca si competitorului ALTEX dar, ce sa vezi, pentru EMAG nu a decis oprirea activitatii si sesizarea ICI si CNA ca in cazul ALTEX. Desigur ca si controlul a fost dupa incheierea Black Friday pentru ca vineri, pe 12.11, ziua in care EMAG a desfasurat campania de Black Friday, ANPC a controlat alti 10 comercianti printre care nu figura si Emag, dupa cum a anuntat institutia.

Aceasta situatie dovedeste inca o data ca Paul Anghel favorizeaza EMAG. Incalcarea legii de catre emag.ro prin afisarea Pretului Recomandat de Producator (PRP) si a reducerii raportate la acesta, nu a fost observata de ‘”corectul” Paul Anghel care nici nu s-a grabit sa infiereze pe pagina sa ilegalitatile emag, asa cum a facut in cazul ALTEX. Detalii AICI.

Iata comunicatul ANPC: „Comandamentul Special Black Friday – structura creată în premieră, în acest an de Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) – a controlat platforma operatorului economic Dante Internațional SA (www.emag.ro), după aceeași metodă, prin accesarea site-ului, pentru verificarea respectării prevederilor legale la comerțul online (reduceri, promoții).

Comisarii ANPC au constatat următoarele abateri:
1. Pe pagina de prezentarea a produselor, lângă prețul de referință (“prețul tăiat“) la care se aplică reducerea, prin apropierea cursorului mouse-ului de litera (i) apare mesajul: “Prețul tăiat este cel mai mic preț la care a fost vândut produsul în ultimele 30 de zile“, neexistând  nicio altă informație care să prezinte durata promoției (reducerii), respectiv data de început a acesteia.
2. Din analiza documentației prezentate de operatorul economic privind evoluția prețurilor, în perioada ultimelor 30 de zile, înainte de aplicarea reducerii, pentru produsele verificate, coroborat cu constatările de mai sus, a rezultat faptul că omiterea informației privind data aplicării reducerii este de natură să creeze confuzie și dificultate în verificarea  celui mai mic preț la care sunt vândute produsele, în perioada ultimelor 30 de zile, înainte de aplicarea reducerii.

Ca atare, operatorul economic a fost sancționat  cu amendă contravențională în valoare de 50 000 lei.
De asemenea, comisarii ANPC au propus dispunerea măsurii de încetare a practicii comerciale incorecte a operatorului economic.”

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.