Acasă Actualitate Antonescu s-a răzgândit: Poziția ambasadelor e corectă în cazul modificărilor la Codul...

Antonescu s-a răzgândit: Poziția ambasadelor e corectă în cazul modificărilor la Codul penal și de luat în seamă

DISTRIBUIȚI

Președintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, joi, că poziția exprimată în ultimele zile de mai multe ambasade în România este una "corectă" și de luat în seamă, afirmând că spre deosebire de anul 2012 "din păcate astăzi au motive să-și exprime îngrijorarea".
"Pe fond, atâta vreme cât există dubii asupra modificărilor făcute la Codul penal, aceste declarații sunt corecte și sunt luate în seamă", a afirmat Antonescu, într-o conferință de presă, referindu-se la reacția mai multor ambasade europene și a misiunii diplomatice a SUA în legătură cu modificările aduse Codului Penal.
Președintele PNL, Crin Antonescu, solicită rediscutarea în Camera Deputaților a modificărilor la Codul penal și propune respingerea tuturor prevederilor interpretate în sensul unei "superimunități" a parlamentarilor.
"Eu îi propun, îi fac o sugestie președintelui Camerei deputaților, Valeriu Zgonea, ca, în cazul în care nu a semnat, nu a formalizat legea votată în Camera Deputaților și dacă Regulamentul Camerei permite, să o repună în discuție în plenul Camerei Deputaților, pentru o discuție transparentă, deschisă, amănunțită, cu argumente", a afirmat Crin Antonescu, joi, într-o conferință de presă.
Liderul PNL a adăugat că, dacă acest lucru nu este posibil sau dacă valeriu Zgonea nu este de acord cu propunerea sa, atunci, în momentul în care proiectul va fi trimis Parlamentului de către președintele Traian Băsescu pentru reexaminare, le va propune deputaților liberali "să respingă prin vot toate acele modificări care s-au adus și care pot fi interpretate ca fiind în scopul unei superimunități a parlamentarilor".
Crin Antonescu a spus că, pe fond, poziția de principiu pe care a exprimat-o miercuri că parlamentarii nu pot fi funcționari publici, o menține, dar că trebuie să admită că informațiile pe baza cărora a făcut declarații sunt "incomplete".
"Trebuie să admit că nu am fost suficient și corect informat. (…) Eu îmi asum întreaga responsabilitate, pentru că sunt lider al PNL, îmi asum răspunderea în exclusivitate", a mai spus liderul liberal.
El a anunțat că a convocat BPN al PNL pentru vineri, la ora 12.00.

Mihaela Dobrescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.