Acasă Actualitate Apelul emoționant al părinților elevei dispărute: Iulia este în acest moment într-un...

Apelul emoționant al părinților elevei dispărute: Iulia este în acest moment într-un loc ascuns, în suferință.

DISTRIBUIȚI

Părinții elevei dispărute în urmă cu două zile din București spun, într-un comunicat de presă, că fiica lor nu a plecat la mănăstire și cer ca autoritățile să fie lăsate să-și facă treaba.

Textul integral al comunicatului: />”Mulțumim media și jurnaliștilor implicați activ pentru mediatizarea acestei dispariții și ajutorul acordat în ultimele zile în procesul de căutare și găsire a fetiței noastre, Iulia Ionescu.
Va rugăm să ne respectați durerea și să nu degenerați realitatea cu privire la acest copil. NU mai acreditați ideea că Iulia a plecat la o mănăstire să se călugărească, dacă ar fi fost așa acum eram din nou împreună, NU te poți ascunde la mănăstire !!!

Va rugăm să opriți această latură senzațională și să transmiteți obiectiv cele întâmplate, fără piste false, lăsând autoritățile să își facă treaba și ajutându-i pe aceștia cu toate instrumentele de care
dispuneți.
Familia se dezice de toate declarațiile și comentariile terțelor părți, care nici măcar nu ne cunosc, pe noi sau pe copil și care nu îi fac decât rău acestuia.
Noi ne dorim să găsim fetiță cât mai repede și că acest coșmar să ia sfârșit.
Va mulțumim pentru înțelegere și va mulțumim pentru ajutorul bine intenționat în găsirea Iuliei.
Cu stimă,
Fam. Ionescu”

Celulă de criză la nivelul Poliției Capitalei, pentru găsirea adolescentei dispărute

Adolescenta dispărută acum două zile ar fi lăsat un mesaj în care spunea că ar vrea să plece la o mănăstire. Mai mult, ea i-ar fi mărturisit duhovnicului că locul ei este în altă parte și că se va îndrepta către el. Nici mama, nici bunica fetei nu vor să creadă că adolescenta, care era o elevă eminentă, fugit de acasă. La Poliția Capitalei s-a format o celulă de criză pentru găsirea fetei, la cererea vicepremierului Gabriel Oprea.     

Celula de criză este formată din polițiști și doi specialiști din Poliția Română.
Eleva a dispărut în jurul orei 12.00 a zilei de miercuri, în timp ce se afla în drum spre Colegiul Național "Sf. Sava", aflat în centrul Capitalei, pe strada General Berthelot.
Fata este în clasa a IX-a și a intrat la liceu cu media 10.00.

Polițiștii au găsit un bilet în care fata spunea că vrea să plece la mănăstire. Înainte de a pleca, i-ar fi trimis un email duhovnicului în care îi scria că vrea să plece la mănăstire. Acesta i-ar fi răspuns să continue studiile.
Mama fetei nu crede că fata ar fi făcut acest lucru. Ea merge pe ipoteza ca fiica sa să fi fost răpită.
„Aștept ca Iulia să ne contacteze, știu că dacă ar avea posibilitatea, primul lucru pe care l-ar face ar fi să ne contacteze și să vină acasă, tragem concluzia că cineva nu o lasă”, a spus mama adolescentei.

„Era atrasă și de fațeta religioasă, intră pe net în conversații cu alți tineri care aveau preocupări asemănătoare. Spuneau că la modă este un preot pe nume Arsenie Boca, care are tot felul de învățăminte, iar tinerii găsesc multe lucruri interesante în ceea ce a spus el”, a adăugat aceasta.
Cu lacrimi în ochi și bunica fetei, cea care i-a arătat calea credinței, se teme să nu fi pățit ceva: „Spunea mereu că vrea să fie pură, să se căsătorească, să fie cu un băiat atunci, asta era literă de lege. Ea nu pleca nicăieri singură de acasă, nu era un copil care să umble hai – hui, la film mergea însoțită de mama sau tata, la biserică numai însoțită. Numai când mă gândesc ce i se poate întâmpla unui copil ca ea!”.
Fata urma să participe mâine la olimpiada de fizică și, în ziua dispariției, ar fi putut rămâne acasă pentru a se pregăti. Este și motivul pentru care colegii și profesorii nu s-au îngrijorat când ea nu a mai venit miercuri la ore.

„Iulia a intrat cu 10, a fost olimpică și a continuat să participe la competiții. Din câte înțeleg s-a comportat absolut normal, fără să fie o extrovertită, fără să foarte explozivă și să împărtășească foarte multe amănunte despre ce face în afara școlii”, povestește Elena Crocnan, directorul Colegiului „Sf. Sava”.

„Ultima discuție a fetei a fost la 10.30, în ziua de miercuri, cu o colegă de clasă, spunând că ea își dorește să vină miercuri la școală, deși avea dreptul să rămână acasă datorită Olimpiadei de fizică la care era calificată la faza pe municipiu, dar și că joi și vineri dorea să rămână acasă. Colegii știau că ea este acasă și se pregătește. Nu știau că s-a întâmplat nimic. De fapt eu am fost cea care i-am întrebat unde este și am cerut să văd anturajul ei, dar se pare că nu are foarte mulți prieteni”, spune diriginta clasei în care învață fata, Mihaela Chiriță.

Poliția Capitalei solicită sprijinul cetățenilor pentru a o găsi pe adolescentă și a făcut publice semnalmentele acesteia.
"Minora dispărută se numește Ionescu Iulia Cristina, este în vârstă de 15 ani și are următoarele semnalmente: înălțime 1,67 m, greutate 50 kg, față ovală, ten de culoare deschisă, ochi verzi, păr șaten închis lung și drept, bărbie rotundă. La data dispariției era îmbrăcată cu pantaloni negri, cămașă albă, pulover mov, scurtă neagră cu nasturi aurii și ghete negre", se arată în comunicat.
Mama și bunica adolescentei dau declarații la Poliție. Duhovnicul va fi audiat și el în acest caz.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.