Acasă Actualitate Arafat crede că vârful epidemiei va fi atins în România în perioada...

Arafat crede că vârful epidemiei va fi atins în România în perioada Paștelui

DISTRIBUIȚI

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), Raed Arafat, spune că perioada de vârf a coronavirusului în România va fi atinsă în timpul Paștelui.
„Este o părere pe care am citit-o recent, că în perioada Paștelui va fi vârful, începe apoi să scadă și se întoarce în noiembrie. Este o părere științifică. Ce o validează? Când ajungem la Paști, și după Paști, să vedem dacă acest lucru este adevărat”, a spus Raed Arafat la Antena 3.
Întrebat dacă este îngrijorător acest lucru, dat fiind că mulți români se întorc din străinătate în acea perioadă, Arafat a răspuns pozitiv. „Da. Și pentru asta noi am lansat mesaje și apeluri către ei să nu vină dacă pot să anuleze și să nu expună familiile lor aici. Același mesaj l-am dat aici, să nu plece lumea în perioada sărbătorilor în zonele afectate. Când se întorc, cu siguranță, autoizolare sau carantină și nu știu dacă mai este corect, dacă au mers cu bună știință în zonele afectate, iar statul să finanțeze carantina”, a argumentat șeful DSU.
Toate zborurile înspre și dinspre Italia au fost suspendate din 9 martie până în 23 martie. Măsura este valabilă pentru toate aeroporturile din România.
Cetățenii români care sosesc din China, Italia, Coreea de Sud prin punctele de frontieră terestre sau cu escală vor intra în carantină pe raza județului de graniță sau în izolare la domiciliu. Cetățenii străini care vin din aceste țări pot intra în România doar sub măsura obligatorie a carantinei și nu pot veni cu escală.

2 COMENTARII

  1. Cei care au mintit in declsratii, dupa ce vor fi tratati, sa plateasca asistenta medicala si daca nu au de unde sa faca munca in folodul comunitatii. Dati ordonanta macar de aici insinte sa se aplice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.