Acasă Actualitate Arena Națională a adus anul acesta încasări la bugetul local de 2,5...

Arena Națională a adus anul acesta încasări la bugetul local de 2,5 ori mai mari ca înainte de pandemie

DISTRIBUIȚI

Manifestările organizate în acest an pe Arena Naţională au adus la bugetul local aproximativ 5 milioane de lei, a anunţat, luni, primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan.

„Spre comparaţie, în anul 2020, încasările au fost de 2 milioane de lei, în 2019 – 1,9 milioane de lei, iar în 2018 – 1,3 milioane de lei. Arena Naţională a găzduit până acum, anul acesta, 30 de evenimente, dintre care 23 au fost meciuri de fotbal, un festival de muzică (Saga Festival), târguri, filmări sau manifestări ale unor instituţii şi companii”, a scris edilul general, pe Facebook.

Nicuşor Dan invită mediul de afaceri, societatea civilă, instituţiile publice care organizează evenimente să aleagă Arena Naţională, „o locaţie modernă, dotată cu tehnologii performante”.

El a menţionat că ultimul eveniment care a avut loc pe stadion şi pentru care PMB încasează aproximativ 100.000 de lei a fost ceremonia de absolvire a studenţilor de la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti, la care au participat aproximativ 8.000 de persoane.

„Am dovedit că putem organiza evenimente de mare anvergură – DOTA/Saga/Euro 2020, evenimentul caritabil We are One, iar dorinţa noastră este să deschidem acest obiectiv către public astfel încât să dezvoltăm economia locală şi să aducem bani la buget, Capitala să fie cunoscută în întreaga lume, iar bucureştenii să se bucure de evenimente de calitate”, a transmis Nicuşor Dan.

1 COMENTARIU

  1. Este si normal sa aduca venituri mai mari decat pe timpul pandemiei,dar pe de alta parte construirea Arenei Nationale a costat pe timpul primarului penal S.Oprescu vreo 230 de milioane de euro asa s-a scris si in acelasi timp un stafion in oglinda cu cel de la Bucuresti a fost construit intrun oras din Ialia cu aproximativ 115 milioane de euro(asta tot din presa stiu) deci sa spunem rotund stadionul din Bucureasti a costat cu 100 de milioane mai mult,ori cu 1 milion de euro venit net pe an investitia asta se va amortiza in 250 de ani(am spus un milion net caci pana la finalul anului se va incasa mai mult dar sunt si cheltuieli deci am spus venitul net)
    Asa ca domnule primar general ia uitativa dumneavoastra pe actele alea care au dus pretul stadionului din Bucuresti la dublul celui din Italia dar si al stadionului din Framfurkt am Mein dupa care s-a facut cel din Bucuresti caci si in Germania tot 100 de milioane de euro a costat stadionul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.