DISTRIBUIȚI

Conform normelor europene, semi-măștile se împart în trei categorii: „igienice”-artizanale,  chirurgicale/medicale care au rolul de „a limita transmiterea agenților infecțioși de la personalul medical la pacienți și în anumite situații vice-versa” și semi-măștile filtrante împotriva particulelor (FFP1, FFP2 sau FFP3): „care sunt destinate să asigure o etanșeitate adecvată față de atmosfera ambiantă la nivelul feței purtătorului și protecția purtătorului prin reținerea aerosolilor solizi cat și lichizi”.

Administrația Spitalelor bucureștene (ASSMB), condusă de omul lui Firea, Vasile Apostol, reevaluat și păstrat de Nicușor Dan, a cumpărat centralizat măști chinezești, non-medicale, FFP2, pentru spitalele din subordine și le-a transferat pentru personalul medical. Asta în timp ce și spitalele au achiziționat măști speciale de uz medical cu prețuri între trei și patru lei.

Doctorul ORL Mihai Stamate de la Spitalul Colțea a primit și el o astfel de mască, a analizat-o și a comentat-o: „Daca esti atent, atunci afli si misterul contaminarii atat a cadrelor medicale, cat si a pacientilor! Lume, lume, ia sa vedeti acilea glume: gluma secolului! Crezi ca porti masca,dar nu porti, pentru ca nu ai masca, ai doar ceva care seamana a masca! Ia, priviti Dvs, ce masti de uz non-medical ne-a repartizat Primaria Capitalei, prin fabuloasa institutie ASSMB! Masti care sunt pentru vopsitori, pentru ingrijirea animalelor, pentru stropitul vrejului de cartofi, pentru orice, dar nu pentru uz medical! Recapitulam,da?! SI pun pariu ca nu veti vedea nici o demitere la ASSMB sau la achizitiile Capitalei si nici un dosar penal pentru zadarnicirea transmiterii bolilor contagioase si pentru favorizarea pandemiei!
Poarta masca! Vagabonzilor!”, conchide dr. Stamate.

Ce înseamnă achiziția unor astfel de măști pentru ASSMB?

Înseamnă că atunci când va veni Curtea de Conturi să verifice achizițiile, așa cum s-a întâmplat și în cazul ventilatoarelor de la Unifarm, va compara prețul de 3-4 lei plătit de spitale pe măștile speciale de uz medical cu cel la care au fost achiziționate de instituția condusă de Apostol măștile livrate spitalelor. Să vedem cine va plânge.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.