Acasă Actualitate Atenție la noua metodă de furt: împrietenirea pentru oferirea de pomană

Atenție la noua metodă de furt: împrietenirea pentru oferirea de pomană

DISTRIBUIȚI

În cursul zilei de 15 aprilie a.c., poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, Serviciul Investigaţii Criminale – Sectorul 3 Poliţie au reţinut două femei, de 27, respectiv 31 de ani, sub acuzaţia de furt calificat prin metoda împrietenire (oferirea de pomană).

Poliţia Capitalei îşi reînnoieşte apelul şi vă îndeamnă să fiţi atenţi pe cine primiţi în casă. Necunoscuţii nu vă dau de pomană, nu vă bucuraţi de nimicuri, pentru că puteţi deveni victime.

Şi pentru că am adus frecvent în atenţie măsurile de prevenire în această zonă, a furturilor prin împrietenire, este necesar să precizăm că ele sunt dublate în permanenţă de activitatea din teren a structurilor de investigaţii criminale, aşa cum este şi în situaţia de faţă.

Astfel, poliţişti ai Sectorului 3, începând cu luna decembrie 2018, au documentat activitatea infracţională a unor persoane care acţionau pe linia furturilor din locuinţă prin modul de operare ,,împrietenire-oferire pomană”.

În urma activităţilor desfăşurate, poliţiştii au identificat două femei, bănuite de comiterea mai multor furturi, acestea fiind depistate la data de 15 aprilie a.c. pe raza Municipiului Ploieşti şi conduse la sediul subunităţii pentru audieri. În urma cercetărilor efectuate, în sarcina acestora s-a stabilit:

– În cursul zilei de 25.11.2018, în jurul orei 14.00, bănuitele, sub pretextul oferirii de pomană, ar fi pătruns în locuinţa unei femei, din sectorul 3 şi, profitând de neatenţia acesteia, i-ar fi sustras dintr-un portofel lăsat nesupravegheat suma de 1.000 lei.

– vineri, 07.12.2018, în jurul orei 11.30, sub pretextul oferirii mai multor produse de pomană, după decesul unui vecin, au pătruns fără drept în locuinţa unui bărbat, din sectorul 2 şi i-ar fi sustras suma de 4.500 lei care se afla în portofelul lăsat nesupravegheat pe masă.

– La data de 24.12.2018, în jurul orei 13.30, femeia de 31 de ani, sub pretextul oferirii mai multor produse de pomană, ar fi pătruns în locuinţa persoanei vătămate, din sectorul 6 şi, profitând de neatenţia acesteia, i-ar fi sustras suma de 400 lei dintr-un sertar al unei comode.

Cercetările sunt continuate de către Serviciul Investigaţii Criminale – Sector 3 Poliţie, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat, cu cele două femei în stare de arest preventiv.

Cauza a beneficiat de suportul Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.