Acasă Actualitate Attila Verestoy, zis „Drujba lui Dumnezeu”, la un pas de a...

Attila Verestoy, zis „Drujba lui Dumnezeu”, la un pas de a fi linșat în Mureș

DISTRIBUIȚI

Șeful Administrației Bazinale Mureș, Teodor Giurgea, a declarat ieri, într-o conferință de presă, că senatorul Verestoy Attila, poreclit și „Drujba lui Dumnezeu“, este „vinovatul numărul unu de despăduriri“ în județul Harghita, apreciind că din cauza acestora au fost probleme mari în zonă, la viiturile din urmă cu câteva luni.
Teodor Giurgea, care este și consilier județean din partea PDL, i-a acuzat pe proprietarii de păduri, „în frunte cu Verestoy Attila“, de „bătaie de joc“ față de protecția mediului, transmite corespondentul Mediafax.
„Vreau să atrag atenția asupra bătăii de joc din partea proprietarilor de păduri, în frunte cu Verestoy Attila, față de ceea ce înseamnă protecția mediului și protecția împotriva viiturilor. Din cauza acestor despăduriri masive care s-au făcut am avut probleme extraordinar de mari. Noi am avut norocul că a venit torentul la cumpăna apelor și s-a împărțit în bazinul Târnava Mare, Târnava Mică și atunci paguba sau forța apelor a fost împărțită la doi. Dar dacă se întâmpla ca toată viitura aia să vină pe un versant, era dezastru, că cred că apa ajungea și la zece metri. Am avut norocul că s-a dus și în Târnava Mare și Mică, dar toate aceste stricăciuni s-au produs din cauza despăduririi“, a spus Giurgea.
El a arătat că a făcut apel la oameni ca, în cazul în care fac despăduriri, să procedeze la tăieri graduale și să împădurească la loc, „lucru care din nefericire nu se întâmplă“.
„Dacă se merge în ritmul ăsta – noi am avut un studiu făcut – în maximum zece ani catastrofele în România se vor înmulți cu cinci. De cinci ori mai mare și de cinci ori mai multe. Pentru că unda de viitură, când nu are nimic în calea ei, face ravagii și prăpăd. Antrenează partea de mâl și tot ce prinde în cale. Și sigur vine foarte repede, omul nu are timp să se apere. Dacă venea printre copaci, mai avea timp să fugă pe dealuri. Așa numai se trezește cu apa în casă, la vârful acoperișului. Aceasta este politica unor oameni și nu mă feresc să o spun, a unor oameni nesăbuiți, fără nicio gândire umană, de a despăduri așa, doar de dragul de a face bani. În județul Harghita, vinovatul numărul unu de despăduriri este Verestoy Attila“, a susținut Giurgea.
Potrivit acestuia, oamenii sunt depășiți de evenimente și de personaje politice „fără noimă și fără bun-simț“, care nu țin cont de nimic.
Giurgea a adăugat că oamenii din zonă știu cine este de vină pentru despăduriri și că ar fi fost în stare să îl „linșeze“ pe senator dacă el mergea acolo după ce viitura le-a distrus avutul.
„Ceea ce este foarte clar și vă spunem este că, din nefericire, Verestoy mai mici sunt peste tot. Dar în România, și mai ales în bazinul nostru, cele mai mari despăduriri le-au făcut firmele lui Verestoy Attila. Fără nicio rezervă îmi asum ceea ce spun și este un lucru care trebuie semnalat. Și trebuie spus pentru că trebuie oprit odată. Am fost la o întâlnire cu oamenii de acolo. Ferească Dumnezeu să fi venit pui de Verestoy pe acolo, cred că nu mai rămânea nimic, după ceea ce le-a făcut viitura oamenilor. Și știau că el era vinovat. Trebuie să o spunem, poate să fie și președintele României, că eu o spun. Adică când îți bați joc de natură și natura vine după aceea și se răzbună pe tine, nevinovat, și pe familia ta, pe vecinul, cred că trebuie să strigăm sau chiar să urlăm la ei“, a subliniat Giurgea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.