Home Actualitate Austeritatea va fi suportată doar de mediul privat. Ciolacu dă liber la...

Austeritatea va fi suportată doar de mediul privat. Ciolacu dă liber la cheltuieli companiilor de stat

DISTRIBUIŢI

Ministerul Finanţelor a pus în dezbatere o Ordonanţă de Urgenţă care instituie mai multe derogări de la măsurile fiscale anunţate la începutul acestui an. Mai exact, guvernul va putea ca prin memorandum să decidă să crească numărul funcţiilor de conducere. Ele au fost limitate la 8% din totalul personalului, însă Guvernul va putea să le crească până la 10%.

O altă măsură vizează companiile de stat. Acestea, chiar dacă înregistrează pierderi, ar putea să facă majorări salariale dacă îndeplinesc mai multe condiţii. Una dintre ele este să facă o reorganizare a activităţii pe care o au.

În ceea ce priveşte blocarea angajărilor la stat, există şi aici o derogare, pentru că ordonanţa pusă în dezbatere de ministerul Finanţelor spune că, dacă instituţiile argumentează că au nevoie de oameni noi pe posturile vacante, pentru a implementa indicatorii de performanţă stabiliţi, vor putea cere ca aceste posturi să fie ocupate prin examen sau concurs.

Sunt măsuri care, de asemenea, vizează tot companiile de stat, care ar putea fi exceptate de la reducerea cheltuielilor dacă argumentează că acestea le-ar putea afecta activitatea.

 

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.