Acasă Actualitate Austria închide gara din Salzburg din cauza imigranților

Austria închide gara din Salzburg din cauza imigranților

DISTRIBUIȚI

Gara principală din Salzburg va fi închisă din cauza sutelor de migranți ce vor să ajungă în Germania, au anunțat autoritățile ustriece marți seară, calificând situația drept „tensionată”.

„Cele mai multe probleme sunt create de numărul mare de persoane aduse la gara din Salzburg cu mașina sau autobuzul”, a declarat landul Salzburg într-un comunicat.

„Dacă acest lucru va continua, va trebui probabil luată în considerare în ultimă instanță închiderea gării principale”, precizează comunicatul, invocând motive de securitate cauzate de numărul mare de persoane prezente în gară.

Agenția de presă austriacă APA a anunțat că sute de migranți au fost aduși marți după-amiază cu autobuzul, mașina și taxiuri la gara din Salzburg, cei mai mulți dintre ei provenind din estul țării, de la frontiera cu Ungaria.

Legăturile feroviare către Germania aveau încă întârzieri marți dar trenurile plecau oricum, ca cel care a plecat din gara Salzburg marți noapte spre Germania cu aproximativ 700 de imigranți la bord, a anunțat APA.

300 de imigranți s-au instalat într-o parcare subterană din apropiere iar autoritățile s-au văzut obligate să le monteze paturi pliante. Cu următoarele sosiri programate, numărul de persoane care vor rămâne acolo peste noapte ar urma să ajungă la o mie, potrivit APA.

Zecile de mii de imigranți care au intrat în Austria prin Ungaria în ultimele săptămâni și-au continuat drumul spre Germania cu trenul în direcția Munchen prin Salzburg.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.