Acasă Actualitate Autoritățile au confirmat 47 de cazuri de infectare cu coronavirus în România

Autoritățile au confirmat 47 de cazuri de infectare cu coronavirus în România

DISTRIBUIȚI

Update ora 22,30 Încă două cazuri confirmate: Caz 46

Femeie, 63 de ani, contact cu femeia de 35 de ani care a călătorit în Israel și care s-a întors în România în data de 29 februarie.

Caz 47

Barbat, 48 de ani. Cu domiciliul în București. Asimptomatic. Contact direct cu fiul pacientului care a fost internat la Spitalul Gerota.

UPDATE ora 22,10 – Cazul 45 – Bărbat, 20 de ani, din Iași. A venit din Italia pe 10 martie și a intrat în carantină la Satu Mare. Este asimptomatic și va fi transportat în această seară la cu izoleta la Spitalul de Boli Infecțioase Iași. A venit cu mașina în care mai era o persoană, care la test a ieșit negativ, testul va fi reluat.

UPDATE ora 20.49 Alte 5 cazuri de îmbolnăvire cu noul coronavirus, numărul cazurilor la nivel național a ajuns la 44.

Este vorba de 5 bărbați de 22, 30, 34, 36 și 57 de ani veniți prin vamă, din Italia, în data de 9.03.2020, care au fost carantinați în Arad, imediat de la sosire.

Update ora 20,00: Caz 39

Barbat, 52 de ani, Constanța, declară că nu a avut contact cu o persoană infectată și nici nu a călătorit în această perioadă. Rezultatul testului pentru COVID 19 este pozitiv. Persoana ar fi asistent medical șef.

Update ora 18,30:  Autoritățile confirmă încă un caz de coronavirus. Este vorba despre o femeie, 54 ani, contact direct al pacientului care a fost internat la Spitalul Gerota. În acest moment, s-a ajuns la 38 de cazuri în România.

Update ora 17,40: Numărul cazurilor de coronavirus din București se înmulțesc de la o oră la alta! Un bărbat de 47 de ani, care a călătorit la Stuttgart între 26.02-02.03.2020 a fost depistat pozitiv cu coronavirus, după ce a prezentat simptome pe 06.03.2020. Este vorba despre un controlor aerian de la Romatsa, care este internat la Spitalul Victor Babeș.

Update ora 16,40: Numărul persoanelor infectate cu coronavirus a ajuns la 36. „Caz pozitiv numărul 36. Este vorba despre un bărbat din București, de 56 ani, care a călătorit în Israel în perioada 22-29 februarie 2020. Ieri noapte a prezentat simptome, starea de sănătate s – a agravat, internat în ATI la Spitalul V. Babes”, anunță autoritățile.

Update ora 15.45: Numărul cazurilor de infectare cu coronavirus în România a ajuns la 35, anunță Grupul de comunicare strategică: „Încă trei cazuri confirmate cu noul coronavirus, numărul cazurilor ajungând la nivel național la 35.
Este vorba despre:
– Bărbat, 55 ani, București, contact cu pacientul din Gerota, asimptomatic
– Bărbat, 31 ani, București, aflat în autoizolare
– Femeie, 53 ani, Covasna, sosită de 08.03 2020 din Italia, aflată în autoizolare”

Update ora 15,30: Încă o persoană a fost diagnosticată cu COVID-19. Este vorba de un bărbat, care reprezintă al 33-lea pacient infectat. Acesta a mințit că nu a fost plecat din țară, însă astăzi a ajuns la Urgențe. Se pare că bărbatul fusese în Israel.  Cei de la Spitalul Universitar l-au trimis la Matei Bals unde a fost testat. Barbatul nu a intrat in contact cu ceilalti pacienti pentru ca la SPitalul Universitar e amenajata o zona speciala pentru toti suspectii.

Update ora 14,30: Numărul cazurilor de coronavirus în România a ajuns la 32, ultimele două îmbolnăviri fiind confirmate miercuri dimineață. Ultimul pacient este din Iași și a fost în contact cu un caz confirmat în Varșovia. Omul era în autoizolare din data de 9.03.2020.

„Un caz de îmbolnăvire cu noul coronavirus a fost înregistrat în această dimineață, al 31 – lea caz la nivel național. Este vorba de un bărbat, 42 ani, confirmat in Iasi, debut pe 4.03, internat pe 10.03, revenit din Venetia in 2.03”, a anunțat Grupul de comunicare strategic.

Bărbatul este internat la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași.

2 COMENTARII

  1. Sunt gravida in 5 luni, iar la servici intru in contact cu multi oameni. Cred ce sunt in pericol. Medicul de familie mi-a spus ca nu-mi da concediu decat pentru carantina, dar nu sunt infectata, nici macar suspecta. La spital nu ma interneaza si nici nu-mi da concediu pentru ca sunt bine si sarcina este ok. Ce fac ??? Astept sa ma infectez ? ca sa se trezeasca cineva si sa hotareasca ce se intampla cu gravidele in epidemia-pandemie de coronavirus ???

    • Nu vă mai duceți la spital, doamnă, dacă vă simțiți bine că așa riscați să vă îmbolnăviți. Luați-vă concediu de odihnă sau fără plată dacă sunteți speriată. Cum să vă dea concediu medical dacă nu aveți nimic? Nu poate statul să plătească pentru toate grupele de risc gravide, cardiaci, diabetici etc. concedii medicale. Și nici angajatorii nu pot să-i lase acasă și să le plătească salariile. Fiecare dintre noi trebuie să-și hotărască viața.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.