Acasă Actualitate Autoritățile desfășoară campanii în școli împotriva traficului de droguri și de persoane

Autoritățile desfășoară campanii în școli împotriva traficului de droguri și de persoane

DISTRIBUIȚI
Ministerul Afacerilor Interne, împreună cu Poliţia Română, Poliţia de Frontieră, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, Inspectoratul General al Jandarmeriei Române, Agenţia Naţională Antidrog şi Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane, desfăşoară activităţi de informare a părinţilor şi elevilor (în special a celor cu vârste cuprinse între 6 şi 16 ani) cu privire la potenţialele pericole la care se pot expune elevii de nivel gimnazial şi liceal.
În acest sens, structurile amintite vor desfăşura acţiuni de prevenire, intensiv timp de două săptămâni, în locuri publice, intens circulate, dar şi în peste 1.500 de unităţi de învăţământ din toată ţara atât din mediul urban, cât şi din mediul rural.
În cadrul sesiunilor de informare vor fi abordate, în special, teme referitoare la limitarea fenomenului violenţei, utilizarea în siguranţă a internetului, evitarea situaţiilor în care elevii pot deveni victime ale consumului de droguri sau a traficului de persoane.
Activităţile se desfăşoară cu sprijinul Ministerului Educaţiei Naţionale (prin inspectoratele şcolare teritoriale).
De asemenea, astfel de activităţi vor fi continuate în unităţile de învăţământ, pe tot parcursul anului şcolar.
Activitatea de astăzi din Bucureşti s-a desfăşurat într-un centru comercial în prezenţa prefectului capitalei Marius-Cristian Ghincea şi a reprezentanţilor structurilor Ministerului Afacerilor Interne.
În cadrul acestei acţiuni , au fost purtate discuţii cu părinţii şi copiii şi au fost distribuite materiale informative cu privire la modul în care pot fi evitate anumite pericolele pentru a nu cădea victime unor infracţiuni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.