Acasă Actualitate Avocata Roxana Jianu, condamnată la șapte ani de închisoare pentru înșelarea a...

Avocata Roxana Jianu, condamnată la șapte ani de închisoare pentru înșelarea a 27 de persoane

DISTRIBUIȚI

Curtea de Apel București a decis condamnarea la șapte ani de închisoare și interzicerea dreptului de a profesa în procesul avocatei Roxana Jianu, din cadrul Baroului București, pentru că a înșelat 27 de persoane.
Instanța a mai decis și arestarea preventivă a acesteia, însă decizia Curții poate fi atacată cu recurs la instanța supremă.
În iulie 2008, Jianu a fost trimisă în judecată pentru înșelăciune în formă agravantă, fals material în înscrisuri oficiale și uz de fals.
Potrivit rechizitoriului procurorilor Direcției Naționale Anticorupție (DNA), avocata Roxana Jianu le-a prezentat părților vătămate „oportunitatea“ de a achiziționa, la prețuri foarte mici, imobile executate silit și care erau våndute prin licitații ce ar fi fost organizate de Birouri ale Executorilor Judecătorești.
„În realitate, licitațiile nu se organizau, inculpata prezentånd persoanelor vătămate înscrisuri falsificate, în baza cărora le solicita contravaloarea așa-ziselor imobile adjudecate“, se arată într-un comunicat al DNA.
Prin faptele sale, Roxana Jianu a creat un prejudiciu de 3.738.825 de lei (aproximativ 1.105.400 de euro) și 194.500 de euro. Persoanele vătămate s-au constituit părți civile cu suma totală de 997.000 de lei și 176.500 de euro, precizează sursa citată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.