Acasă Actualitate Avocatul Poporului a declanșat o anchetă în cazul copilului cu mama medic...

Avocatul Poporului a declanșat o anchetă în cazul copilului cu mama medic și tatăl tenor, vizând respectarea dreptului copilului la protecție

DISTRIBUIȚI

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu în cazul copilului în vârstă de 9 ani, din București, care și-a înjunghiat mortal bunica. Sesizarea din oficiu vizează posibila încălcare a art. 49 din Constituția României privind protecția copiilor și a tinerilor:

(1) Copiii şi tinerii se bucură de un regim special de protecţie şi de asistenţă în realizarea drepturilor lor.

(2) Statul acordă alocaţii pentru copii şi ajutoare pentru îngrijirea copilului bolnav ori cu handicap. Alte forme de protecţie socială a copiilor şi a tinerilor se stabilesc prin lege.

(3) Exploatarea minorilor, folosirea lor în activităţi care le-ar dăuna sănătăţii, moralităţii sau care le-ar pune în primejdie viaţa ori dezvoltarea normală sunt interzise.

(4) Minorii sub vârsta de 15 ani nu pot fi angajaţi ca salariaţi.

(5) Autorităţile publice au obligaţia să contribuie la asigurarea condiţiilor pentru participarea liberă a tinerilor la viaţa politică, socială, economică, culturală şi sportivă a ţării.

„Posturile de televiziune DIGI 24, PROTV și ANTENA 3 au difuzat, în 29 mai 2018, reportaje în care au relatat faptul că bunica i-a cerut copilului să-și facă temele și să nu se mai joace la calculator, iar acesta a ripostat, lovind-o de mai multe ori, în zona gâtului, cu un cuțit de bucătărie. După comiterea crimei, la care se pare că ar fi asistat și fratele său în vârstă de 7 ani, copilul agresor a sunat la 112, anunțând cele întâmplate și cerând ajutor. Din informațiile prezentate a reieșit faptul că minorul era diagnosticat cu ADHD, manifesta un comportament agresiv cu cei din jur și nu urma un tratament medicamentos, iar în urmă cu un an l-ar fi lovit pe fratele său mai mic cu o piatră, spărgându-i capul.

Conform ziarului Libertatea, copilul face parte dintr-o familie de intelectuali, mama fiind medic oncolog, iar tatăl cântăreț de operă, părinții fiind despărțiți.”, anunță biroul Avocatului Poporului.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.