Acasă Actualitate Avocatul Poporului anchetează decesul unei paciente infectate cu klebsiella

Avocatul Poporului anchetează decesul unei paciente infectate cu klebsiella

DISTRIBUIȚI

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu în legătură cu decesul unei paciente, după ce ar fi fost semnalată infecția cu o bacterie intraspitalicească în timpul internării în Spitalul Județean de Urgență Târgu-Jiu

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu în legătură cu decesul unei paciente, după ce ar fi fost semnalată infecția cu o bacterie intraspitalicească (klebsiella) în timpul internării în Spitalul Județean de Urgență Târgu-Jiu. Sesizarea din oficiu vizează posibila încălcare a art. 34 din Constituția României privind dreptul la ocrotirea sănătății.

Conform relatărilor din presă, fiul pacientei s-a prezentat cu mama sa, în luna februarie 2018, la Spitalul Județean de Urgență Târgu-Jiu, precizând că pacienta are dureri de gât. Medicii ar fi diagnosticat-o inițial cu amigdalită acută. Femeia a fost internată apoi în Secția ORL a Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu, unde i s-ar fi făcut o primă incizie, fără analize prealabile, susține fiul pacientei: ‘Mama mea a solicitat să i se facă un RMN, dar medicii ORL i-au spus că aparatul nu funcționează, internând-o în salon. În următoarea zi s-a schimbat medicul de gardă, i s-a făcut o a doua incizie, iar eu, ajungând la spital, am aflat că nivelul de leucocite îi ajunsese la 30.000. I-am rugat pe medici să-i facă noi analize mamei mele și un RMN. Mi s-a spus și mie că RMN-ul nu funcționează și i-au schimbat tratamentul, fără analize. A treia zi, mama simțindu-se rău, neputând să doarmă noaptea de dureri, i s-a făcut a treia incizie și i s-a schimbat iar tratamentul’.

Între timp au ieșit și analizele exudatului faringian. Proba luată indica faptul că pacienta avea un microb intraspitalicesc, mai exact bacteria klebsiella, motiv pentru care femeia a fost transferată de urgență (după cinci zile de la internare) la Spitalul Clinic Județean de Urgență Craiova — Secția de chirurgie toracică. La Craiova, pacientei i s-a introdus un tub de drenă la plămâni, iar într-un interval de 20 de minute ‘într-o pungă s-au scurs aproximativ un litru de puroi’. A doua zi, de dimineață, la ora 8.00, pacienta a fost supusă unei intervenții chirurgicale de mediastin, dar doctorii i-au dat șanse mici de supraviețuire, conform afirmațiilor fiului acesteia. A fost operată, iar după trei zile de terapie intensivă, a fost trecută pe salon.

După alte cinci zile de salon, în care pacienta a fost supusă mai multor tratamente, a făcut primul stop-cardiac. A fost dusă inconștientă la terapie intensivă, iar dimineața a făcut al doilea stop-cardiac. În următoarea noapte, fiind în comă la terapie intensivă, femeia a făcut al treilea stop-cardiac și apoi (la solicitarea familiei, doctorii dându-i șanse mici de supraviețuire) i s-a făcut externarea. Decesul s-a înregistrat marți, pe 13 martie 2018.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.