Acasă Actualitate Bancherii arestati in -Dosarul zaharului- se dau bolnavi

Bancherii arestati in -Dosarul zaharului- se dau bolnavi

DISTRIBUIȚI

Ion Stavarache a scos de la naftalina o adeverinta veche de 15-20 de ani, cum ca sufera de sindrom schizofrenic si alte patru boli. Neculai Paraschiv are cardiopatie ischemica si diabet. -Vom verifica aceste documente-, spun procurorii.

Arestatii din -Dosarul zaharului- incearca sa iasa de dupa gratii. Motivele invocate de acestia tin in mod special de sanatate. Procurorul Gheorghe Suhan, seful Sectiei Anticoruptie din cadrul Parchetului de pe langa Curtea de Apel Iasi, cel care instrumenteaza acest dosar, afirma insa ca demersurile acestora sunt tertipuri si ca la el nu tin. -Daca in urma expertizelor medicale se va stabili ca acestia nu suporta regimul de detentie, bineinteles ca nu voi putea sa cer prelungirea mandatelor de arestare-, spune insa procurorul Gheorghe Suhan.

-Clientul meu sufera de patru-cinci boli-

Ion Stavarache, cel care a fost pana in octombrie 2001 directorul agentiei Banc Post Pacurari, a prezentat procurorilor o hartie din care reiese ca, in urma cu 15-20 de ani, a fost diagnosticat cu sindrom schizofrenic. -Clientul meu sufera de patru-cinci boli, printre care si acest sindrom. Oricum, se va face o expertiza medicala si se va sti dupa aceea daca suporta regimul de detentie-, a afirmat avocatul Narcis Giurgiu, cel care il reprezinta pe Ion Stavarache.

-Sindromul schizofrenic poate insemna ca persoana respectiva sufera de schizofrenie. Adica este introvertita, apar semne de autism, izolare si detasare de realitate-, a explicat prof. dr. Petru Boisteanu, directorul Spitalului Socola, in ce consta vechea boala a lui Stavarache. Acesta a fost arestat luna trecuta, fiind acuzat de inselaciune, fals, uz de fals, asociere in vederea comiterii de infractiuni si coruptie. El este acuzat ca, impreuna cu o angajata a bancii, a creat un prejudiciu de 4,7 miliarde de lei prin incheierea unor contracte de credit cu mai multe firme din Iasi. Ion Stavarache era cunoscut printre oamenii de afaceri drept -omul care da cu pixul in birou-.

Cardiopatie ischemica si diabet

Celalalt bancher arestat in -Dosarul zaharului- a depus la dosar, la randul sau, adeverinte medicale. Neculai Paraschiv, fost director al Agentiei -Nicolae Iorga- a Banc Post, are la dosar documente conform carora sufera de cardiopatie ischemica si diabet. La arestare, in sarcina lui Paraschiv s-a retinut, fara a fi clar pana acum, modul defectuos de acordare de credite firmelor lui Vasile Iftode, afaceristul care voia sa ajunga -regele zaharului- din Moldova. Dintr-un presupus prejudiciu de 18 miliarde s-au recuperat 16 miliarde, iar diferenta de doua miliarde este imputata fostului director al Agentiei -Nicolae Iorga- a Banc Post.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.