Acasă Actualitate Basescu a determinat coagularea unui nou Pol

Basescu a determinat coagularea unui nou Pol

DISTRIBUIȚI

– Gruparea învinşilor lui Băsescu şi-a găsit de lucru şi a oficializat mariajul din timpul Referendumului celor 322 – Personaje frustrate de eliminarea din scena politică, personaje aflate altfel la limita ridicolului, dacă ar exista aşa ceva în politică, s-au aliat – Au făcut un pol de Centru-Dreapta, zic ei – De fapt, avem de-a face cu încă o grupare politică coagulată datorită lui Traian Băsescu – Şi lui Dinu Patriciu, cel de la care a pornit bileţelul Rompetrol, care la rândul său a determinat un lanţ întreg de evenimente – Referendumul celor 322 a fost un moment de vârf al confruntării – Poiectul de înlăturare, de lichidare a lui Traian Băsescu, a fost lovit de eşec – Printre altele, peisajul după bătălie s-a clarificat prin aşa-numite confluenţe doctrinare – Perseverenţi, adversarii săi au reuşit să se coaguleze oficial – Looseri de formaţie, liderii polului de doi poli juma* au ocazia acum să stea la şedinţe fără să se mai conspire excesiv.

Gruparea învinşilor lui Băsescu şi-a găsit de lucru şi a oficializat mariajul din timpul Referendumului celor 322. Poiectul de înlăturare, de lichidare a lui Traian Băsescu, a fost lovit de eşec însă, perseverenţi, adversarii săi au reuşit să se coaguleze oficial. Looseri de formaţie, liderii polului de doi poli juma* au ocazia acum să stea la şedinţe fără să se mai conspire excesiv.

PNL, PNŢCD şi Acţiunea Populară au pus bazele Polului de Centru-Dreapta, anunţă depeşele agenţiilor de presă. Cele trei partide fondatoare şi-au definit ca adversari politici -partidele neocomuniste şi forţele politice populiste-. Este înşirată apoi gargara standard despre -orientarea către problemele cetăţeanului şi către crearea unui program economic şi social dedicat oamenilor noii Românii europene-.

Pe scurt, AP şi PNL vor să meargă la europarlamentare pe listă comună. PNŢCD ar fi un fel de carte de vizită la uşa creştin-democrată europeană. Miluţ Marian a mai fost candidat, în 2004, al Acţiunii Populare, la preşedinţia României, şi este actualul preşedinte al Uniunii Naţionale a Patronatului Român (UNPR), al PNŢCD. Miluţ este şi membru în Uniunea Antreprenorilor Mici şi Mijlocii din cadrul Partidului Popular European. Cv-ul său include o atitudine politică băţoasă faţă de PD şi, mai ales, faţă de Traian Băsescu. Cv-ul său oficial însă nu include acuzaţii ale unor persoane care probabil nu au fost invitate la CNSAS pentru a ajuta la lămurirea statutului lui Miluţ. Deşi nu suntem CNSAS, am primit un înscris pe adresa redacţiei, o declaraţie autentificată legal, prin care preşedintele PNŢCD este identificat drept rrom (ţigan, cum se zicea pe româneşte) dintr-o familie cu conexiuni securistice. Am luat legătura cu biroul de avocatură care a autentificat înscrisul şi ni s-a confirmat valabilitatea documentului. Din conţinutul documentului rezultă că preopinentul dezvăluirii legate de Marian Miluţ îşi asumă pe deplin conţinutul afirmaţiilor sale, cu toate consecinţele legale implicate. Materialul a mai apărut în presă, dar nimeni din conducerea partidului nu a comunicat vreun răspuns oficial pe această temă.

Miluţ, Milu şi Tări – Polul Rrom-petrol

Miluţ este un favorit al liderilor PNL, dar şi al fostului preşedinte Emil Constantinescu, acesta salutând alegerea sa în fruntea PNŢCD, referindu-se la -principiile şi mesajul moral care caracterizează echipa sa-. Mesajul lui Constantinescu mai afirmă că PNL, Acţiunea Populară şi PNŢCD sunt singurele forţe politice care s-au opus constant -forţelor retrograde-, oligarhiei securisto-comuniste etc. La momentul alegerii sale în fruntea PNŢCD, Miluţ dădea asigurări că, dacă nu va reuşi să urce partidul în sondaje, cel puţin până la pragul electoral de 5 la sută, va demisiona.

Constantinescu este plasat, tot mai evident, într-o poziţie de vizibilitate. Geoană, Constantinescu, Sorin Roşca Stănescu şi Voiculescu se vedeau des în timpul Referendumului pentru a dezbate împreună cu Patriciu un proiect numit Romania fără Băsescu. Constantinescu a primit, se pare, rolul de manager al acestui proiect, al cărui mesaj definit chiar de el este -lichidarea lui Băsescu-. Cu alte cuvinte, preşedintele Băsescu trebuie înfrant cu orice mijloace deoarece ne aflăm în criză – în stare de război total. Un prim efect al războiului este suspendarea legii. Aşadar, Constantinescu a citat definirea fazelor, ne-a dezvăluit faza care urmează – suspendarea legii, a moralei şi a regulilor. Geoană a propus sudarea lui Băsescu într-un sarcofag de plumb sau alungarea din Romania (evident după lichidare). Constantinescu, ca -ideolog-, şi-a asumat pronunţarea mesajului cheie care defineşte Alianţa celor cuprinşi în Pol. Constantinescu a propus public un proiect politic care nu exclude suprimarea adversarului deoarece, cand spui că într-un război, legile trebuiesc suspendate, înseamnă că trebuie să avem în vedere un deznodămant al fatalului.

Pol, politică, petrol

Resursele financiare nu vor fi o problemă cată vreme liderii Polului vor avea susţinerea lui Patriciu. Legătura lui Patriciu cu Constantinescu este de lungă durată şi a fost profitabilă pentru amândoi. Odată cu instalarea Regimului Constantinescu, Dinu Patriciu i-a cooptat pe Cătălin Harnagea şi pe Dorin Marian, cel care răspundea la nivel înalt de Securitatea Naţională, obţinand astfel suportul şi propulsia SIE şi a sistemului de siguranţă naţională. I-a recompensat ulterior pe amandoi, oferindu-le slujbe la Rompetrol. Tăriceanu l-a mobilizat apoi pe Dorin Marian la Cancelaria sa, desfiinţată anul trecut după ce s-a dezvăluit în presă că era condusă de unul dintre ofiţerii SRI plasaţi strategic de generalul maior Ovidiu Soare (încătuşat anul trecut şi cerecetat penal alături de alţi ofiţeri corupţi aflaţi (şi) în solda PSD, dar mai ales în solda unor -fraţi- de la Răsarit). La Cancelaria nou înfiinţată, Dorin Marian, cu legăturile sale subterane, are de fapt un rol tactic de vârf în frontul anti-Băsescu.

Tăriceanu a fost şi a rămas un umil partener al lui Patriciu, propulsat în politică prin tăticul (vitreg), la rândul său informator al Securităţii şi Mare Mason, Amedeo Lăzărescu. Problema lui Patriciu cu Basescu este simplă şi pleacă de la bileţel. Celebrul bileţel de la care a plecat toată agitaţia politică a ultimului an, bileţelul în care Tări şi Dinu rugau preşedintele să o lase mai moale cu procesul Rompetrol. Marele bisnis al liberalilor, Rompetrolul, a fost o afacere clădită din start pe baza unei strategii de destructurare a economiei naţionale. Printr-o serie de lovituri succesive care au lichidat întreg patrimoniul petrolier al Romaniei, una dintre averile strategice a ţării a fost înstrăinată prin jaf – politică dusă de toate guvernările care s-au succedat după momentul 1989. -Preluarea- a avut loc prin contribuţia decisivă a -elitei- corupte securistice şi de partid. Cand îl auzi astăzi pe Emil vorbind de -lupta cu forţele securisto-comuniste-, nu poţi să nu te întrebi dacă nu ar vrea kazahii din CSI să-şi ia la ei acasă şi un Pol pe langă Rompetrol?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.