Acasă Actualitate Băsescu începe dezvăluirile: Victor Ponta a fost jurist la Dorin Cocoș

Băsescu începe dezvăluirile: Victor Ponta a fost jurist la Dorin Cocoș

DISTRIBUIȚI

Traian Băsescu rupe tăcerea, după ce Elena Udrea a fost condamnată pentru corupția pe care a făcut-o când el era președinte, iar ea era ministru.

„Tot văd teoria statului paralel creat de Băsescu. Spre exemplu, și azi, când e un eveniment, că e vorba de Elena Udrea sau altul, se vorbește de statul pe care l-a creat Băsescu. Sunt 8 ani de când nu mai sunt președinte. Vreau să aflu o singură lege inspirată de mine. Tot pachetul de legi ale Justiției a fost creat de marii profesori de drept români, asistați de specialiști de la Banca Mondială și UE. NU am modificat niciun cuvânt din aceste legi, atunci când ele au venit la mine la promulgare. Am crezut în ce au făcut UE și Banca Mondială, alături de specialiștii noștri.

La începutul mandatului meu am sesizat că serviciile secrete sunt o vulnerabilitate. În 2007 am trimis un pachet de legi al serviciilor de informații, pachet însușit de guvern și votat în Parlament. Azi, legile care vizează demilitarizarea serviciilor stau în sertarele de la Comisiile de specialitate din Parlament. Au fost dezvoltate de MI 6 și MI5. Nu s-a mișcat niciun parlamentar din comisii, până acum, să promoveze aceste legi. Eu nu știu, dar erau legi făcute după legi britanice.

Am fost 10 ani în Consiliul European. Când se întrunea o majoritate ce nu convenea Germaniei, cancelarii spuneau că nu pot vota, până nu este consultată Curtea Constituțională de la Karlsruhe, care bloca orice decizie până nu se pronunța curtea. Niciodată Germania nu a acceptat ca deciziile Consiliului European să fie impus statelor fără consultarea Curților Constituționale. Azi, o decizie a Curții Europene de Justiție face pulbere CCR. Acea Comisie este dominată de Germania, care, prin oamenii numiți acolo încearcă să calce în picioare statele. Și se găsesc lichele care să pună CCR sub CJUE.

Nu mi aduc aminte numărul Hotărârii de Guvern, dar niciodată CSAT nu a cerut să se facă protocoale. Ele sunt inserate într-o HG a Guvernului Tăriceanu în care se spune despre protocoalele de colaborare între servicii și parchete, și cred că vorbim chiar de punctul 40 al unei astfel de Hotărâri de Guvern.

Am avut câteva note trimise de la servicii către DNA, de exemplu, pentru securizarea frontierelor, pentru Microsoft, trimise către mine, ca informare. În rest, protocoalele le-am văzut numai după ce am terminat mandatul. Am aflat de la domnul Dragnea ce se întâmpla săptămânal la K2. Ponta, Maior, Coldea, Kovesi, ăștia care dau acum lecții de moralitate. Dragnea spunea că acolo se stabileau arestări.

Eu am trimis-o pe doamna Udrea, știam că Ponta fusese jurist la domnul Cocoș, ca să găsească soluții pentru nominalizările la DNA și alte servicii.

Nu am știut despre întâlnirile serviciilor, dar primeam informări de la oameni politici. Doamna Udrea a fost onestă și loială față de mine, iar ea avea trecere în anumite cercuri.

Nu e niciun semnatar al protocoalelor nu este anchetat, în prezent deci pot spune „hai sictir” celor care mă tot întreabă de ele și statul paralel. Vă confirm faptul că orice sistem poate fi prostituat de calitatea oamenilor.

Toți președinții miniștrii judecătorii jură că apără Constituția, nu am văzut să spune cineva că CJUE e lumina.

Mă aștept la orice, la ce e mai rău, pe viitor. Pentru orice mediocru, din orice sistem, este o virtute să-l amendeze pe Băsescu. Mă aștept ca și procesul în care e fiica mea să fie „rezolvat” de oamenii sistemului.

Au apărut două note noi despre doi colegi, care vizau probleme de maximă notoritate din 1973, iar eu, un elev sergent ce puteam să fac în fața unui colonel, trebuia un să spun că nici eu nu ajungeam la Mamaia unde erau cetățeni cehi. Acolo unde cehii nici nu aveau nevoie de viză. Ce puteam să fac, să neg că sunt cu cheii? Aveam 22 de ani atunci.

Militarii NATO vin să ne apere, în timp ce tinerii români stau la coada la pașapoarte să fugă din țară. Noi cădem cu MIG-urile, cu tancul dăm inainte și zdrobim de zid oamenii, ăștia suntem. Avem o armată cu mai mulți generali decât sergenți”, a declarat Traian Băsescu la Realitatea PLUS.

36 COMENTARII

 1. Treaba cu generalii foarte multi tu Basescule ai promovat golaneala asta ca iti era frica sa nu te tradeze careva! asa iti erau golanii datori tie ! si ieseau la pensie la 45 maxim 50 de ani si apoi ii angajau pe golani la alte deconcentrate sau la ministere ! Ai facut-o de cacao si pe adormita de fiicata europarlamentara care nu stie limba romana bine ! RUSINE BA LICHELELOR ! NU MAI DA SFATURI si interviuri ca te faci de cacao !

 2. neagoe , daca stii , lumineaza-ne : cati colonei au fost ridicati in grad de general de fiecare din cei trei presedinti , Iliescu ,Constantinescu ,Basescu .Asta asa ca sa ne dumirim care a fost mai sarguincios ! Cat despre limba romana , fa rost de o gramatica ,sau macar de un indrumar ortografic si ortoepic. Nu te mai da mare ca nu esti !

 3. Ce spune domnul Basescu se rezuma cam asha:”ce ma imi spuneti mie ca am fost securist pe timpul lui nea Nicu si ati arestato pe Nutzi,pai stati sa va spun eu despre altzi si mai hotzi decat Nutzi care va dau voua lectii de morala”,cand defapt intrebarea este alta domnule T.Basescu;–1-a facut E.Udrea faptele pentru cate a fost condamnata si a fugit din Romania in ziua in care se judeca cazul ei la tribunal incercand sa se sustraga executari pedepsei in cazul in care se mentzinea condarea sau nu domnule Basescu ?;si doi pentru dumneavoastra:—-ati mintzit cand atzi declarat ca nu ati fost turnator la securitate inainte de candidatura dunmeavoastra pentru functzia de presedinte al Romaniei sau nu atzi mintzit domnule T.Basescu?.
  La asta se rezuma tot,ca mai sunt si altzi mai penali decat Udrea sau dumneavoastra domnule Basescu care sunt liberi si uni sunt chiar formatori de opinie in Romania,asta o stie aproape totzi romani si nu o stie de un an sau doi;haidetzi sa va amintesc ce le-a spus public un parlamentar din Oltenia romanilor intro zi:”daca atzi sti voi cate rele am facut noi ne-ati executa public pe stadion”,si a spuso ca si cum asta ar merita nu ca ar fi romani o natziune de oameni rai,cruzi si razbunatori.

 4. O întrebare de bun simț din toți președinții Băsescu este cel mai puțin vinovat și este singurul tras la răspundere zdreanța de Iliescu datorită căruia au murit oameni în mandatele lui nu se atinge nimeni de el omul nici usturoi nu a mîncat și nici gure nu i pute oare la comanda cui o fi justitia asta jegoasă care cu sprijinul ei si al media sa prăduit țara.

 5. Nu pot afirma ca a fost cel mai bun președinte, cu siguranță un foarte bun politician si un bun comandant de navă .La acele vremuri fără prea multă aparatură cu navă petrolieră nu cred ca era prea ușor să coordonezi un echipaj si sai aduci acasă in viață. Ca președinte dupa opinia mea nu avea prea multe atribuții în schimb putea solicita premierului scăderea indemnizațiilor parlamentarilor în vreme de criză. Au umblat la salariile bugetarilor. După opinia mea asta a fost grav. În rest politica este o curvă,azi cu mine măine cu altul.

 6. Românii au învățat în 30 de ani de democrație un sigur lucru să strige „hoțule”.Nu poți acuză pe cineva de ceva pe niște vorbe.Eu dacă dușmănesc un vecin să mă duc la poliție și să spun că a furat sau a luat șpagă trebuie să mă creadă pe cuvânt? Înseamnă că e mai rău că pe timpul comuniștilor,aia măcar te cercetau să vadă dacă era adevărat.Numai bateți apa in piuă,pe timpul acela nu puteai să ocupi funcții,să fii marinar, aviator,ghid turistic,funcționat la export și tot ce avea legătură cu străinătatea fără să dai cu subsemnatul.Dupa revoluție trebuia să importam și occident niste oameni politici că să nu fi avut legătură deloc cu securitatea.Ar trebui să o lăsăm mai moale după atâtea ani de la revoluție,numai Dumnezeu este perfect curat!

  • Domnulr sau doanma Vio.
   Daca vorbesti despre politicieni sau oameni de afaceri care au fost favorizatzi de un partid sau altul carora le striga oameni hotzilor da asha este,romani le spun astora pe nume adica hotzilor dar cu asta raman pentru ca in cazul asta se potriveste exact proverbul”caini latra ursul merge”,nu ai vazut ce declarau acei oameni de afaceri sau politicieni condamnati:”bine ca m-ati arestat pe mine pe altzi ni ii vedetzi”,adica ei nu neaga faptele pentru care au fost trimisi in judecata ci faptul ca pe altzi hotzi mult mai mari decat ei nu ii vede nimani si majoritatea chiar daca sunt condamnati nu platesc prejudiciul adus statului chiar daca acel prejudiciu este dovedit in instantza cu acte deci este evident.
   Despre Basescu,el nu este de condamnat pentru ca a fost turnator la securitate ci pentru ca a ascuns lucrul asta caci oricum pe scara asta a P.C.R.turnatorul era cel mai de jos peste el fiind cel la care turna si peste seful asta al securistilor era omul Partidului Comunist Roman caci Partidul era in toate cum spuneau comunisti,adica nimic nu misca in Romania fara aprobarea Partidului Comunist Roman,deci diferentza intre T.Basescu un turnator la securitate si Ion Iliescu omul P.C.R.cu studii la Moscova este una uriasa in favoarea lui nea Nelu,dar nu stiu dece in Romania se vorbeste foarte mult despre turnatori la seciritate si despre securisti aia la care turnau oameni ca Basescu si sefii securistilor pe linie de partid nu se spune nimic,uni oameni ar putea crede ca nu se spune pentru ca fosti astia au fost in spatele conduceri vizibile din Romania adica oameni din umbra care au condus si poate ca inca conduc tara;nu stiu daca este asha dar este o varianta posibila dupa parerea mea,Numai Dumneueu stie,vorba unui colonel de securitate care dupa ce s-a deconspirat singur la postul de televiune unde lucra a devenit membru in P.M.P.partidul lui T.Basescu pe timpul ala.

 7. Băsescu în comparatie cu ceilalți 2,Iliescu și Constantinescu, a fost cel mai bun președinte al Țării, iar în comparație cu Iohannis, nu,nu are grad de comparare.Si pe deasupra a fost cel mai bun Ministru al Transporturilor din România.Stati sa vedem cine urmează după Iohannis,că poate ajungem să plângem și după asta.🤣🤣🤣🤣

 8. Buna ziua,
  Victor Ponta recunoaste ca a fost jurist la firma domnului Cocos si de asta poate ca ar trebui sa fie mandru pentru ca a fost rampa de lansare in celebra cariera politica si asta nu este putin lucru, poate ca este pana la urma un necesar in CV in a accede in cele mai inalte functii de statul roman.

 9. Cel mai bun Presedinte al Romaniei de dupa 1989, a avut curajul sa spuna lucrurilor pe nume si asta a deranjat mafia trans-partinica care si a vazut astfel interesele financiare direct amenintate iar in plan extern nu s-a ascuns dupa perdele de fum si a promovat activ Romania.
  Da sunt de acord ca a facut si greseli, insa acestea sunt ..

 10. Dar domnilor, va repeziti degeaba la unii si altii ca „securistule”, „turnatorule” etc. Ia ganditi bine de tot, regimul politic s-a schimbat, dar oamenii din fostul regim au continuat in cel nou, ca si mine, ca si dumneavoastra, ca suntem romani si traim in aceasta tara doar, nu? De unde doriti sa vina oameni CURATI complet sa ocupe functii? Ce dvs daca erati in locul lor nu la fel v-ar fi strigat? Dar parintilor, vecinilor, colegilor dvs, de ce nu le scoateti beregata ca au fost securisti sau membri de partid? Or fi fost apartinici si nu stiu eu:))) Si spun asta pentru ca stiu ce vorbesc, concret, nu pentru ca mi s-a nazarit sa va pun la punct. Exista un parcurs de acces in PCR sau securitate, nu era asa orice nimeni de pe strada, hop ajungea printre ei, stiti nu? Hai cu copiii astia de dupa Revolutie inteleg ca nu au habar, dar dvs domnilor, de ce va faceti ca nu stiti si aruncati cu noroiul care poate v-ar atinge si pe dvs? Mint eu oare?

 11. Pentru Remus,
  Turnator este o meserie nobila, al caror rezultate le vezi in materiale de constructii, masini, baza industriei metalurgice, de larg consu , pentru aparare, etc..
  Daca faci mentione la alt termen al turnatorului in anul 2022, asa ca o pura intamplare cum ai proceda stiind ca esti partas la o fapta penala, din postura de tainuitor al caror consecinte sunt deosebit de grave, daca tot esti la capitolul morala turnatorului. Sau poate esti si tu un idealist care inca mai spera in povesti cu Fat Frumos si Alba ca Zapada in democartie.

 12. Desgustator! Un grup d lichele mai multq saj ma putin in varsta se ataca depinzand de pozitia avuta sub vechiul sau nol regim. Se pot afisa sub titlul de “anonim”. BasEscu comparat cu cinde?! un comunist ordinar Iliescu si altul ascuns ce a vandut Bucovina de nord si Basarabia. Ca despre ulimul Iohanis primeste niste bani sa faca mai nimic. Sau nu???. Nu avem incotro Traim cu voi si va rabdam ca sunteti de-ai “nostri’ fara rusine!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.