Home Actualitate Băsescu: nu am uitat declarația Statului Islamic că România va fi parte...

Băsescu: nu am uitat declarația Statului Islamic că România va fi parte din Califat

DISTRIBUIŢI

Fostul președinte Traian Băsescu a afirmat vineri seara că România nu ar trebui să accepte refugiați  din Africa sau Orientul Mijlociu, deoarece țara noastră nu are capacitatea de a-i integra, un exemplu în acest sens fiind comunitatea romă.

Totodată, fostul șef de stat a menționat că această criză a imigranților reprezintă cel mai mare pericol de cel de-al doilea război mondial.

”România nu ar trebui să accepte să primească refugiați dintr-un motiv simplu: lipsa capacității de a integra, avem exemplu comunitatea romă. Avem această problemă. În plus, eu consider că ce se întâmplă acum este o problemă de securitate a Uniunii Europene și a României. După Războiul Rece, acum suntem în fața celui de-al doilea risc ca magnitudine de la al doilea Război Mondial încoace. Cred că problemele de securitate sunt extrem de severe și ușurința cu care oamenii politici reacționeaz[ mi se pare condamnabilă. României i s-au alocat teoretic ba 1.700, acum aflăm din surse că ar fi circa 7.000 de refugiați. Bine, bine 7.000, dar la anul? Care sunt măsurile care garantează că la anul nu se va mări? Cifrele nu trebuie să ne păcălească. Nbu aș vrea să fiu considerat un om cu abordări bombastice.  Sunt impresionat de drama acestor oameni, dar sunt prețuri foarte mari la acest tranzit”, a spus Traian Băsescu, conform B1.ro.

Întrebat dacă România ar putea deveni ținta teroriștilor, fostul președinte a precizat că oricând poate să apară un atac.

„Eu vă spun un lucru. Nu există serviciu secret în lume care să poată garanta că un procent din miile, zecile de mii de oameni care vin din Africa, din Irak și din Orientul Mijlociu nu sunt finanțați chiar de Statul Islamic. Ce pierd din vedere oamenii din stat e faptul că Statul Islamic controlează producțiile din rafinăriile de țiței din Libia și Irak, controlează fluxurile teroriste din Orientul Mijlociu și Africa. Ei pot finanța ca printre acești amărâți să plaseze o rețea organizată în interiorul Uniunii Europene. Eu nu am uitat declarația Statului Islamic: Califatul va cuprinde Balcanii și România. „, a precizat Băsescu.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.