Acasă Actualitate Becali va sta o zi acasă, cu familia

Becali va sta o zi acasă, cu familia

DISTRIBUIȚI

Gigi Becali va putea ieși o zi Penitenciarul Poarta Albă, în luna mai, după ce o comisie a închisorii a decis să îi acorde această permisiune. Ziua pe care finanțatorul echipei Steaua o va petrece în familie nu a fost încă stabilită. Becali a fost recompensat astfel pentru bună purtare, după ce a participat la activități și a respectat regulamentul.

Potrivit Legii 275/2006, „persoanele private de libertate care au avut o conduită constant pozitivă pot fi recompensate cu permisiunea ieșirii din penitenciar pe o durată determinată”.

Gigi Becali a ieșit, luni, din Penitenciarul Poarta Albă, pentru a lucra la Academia „Gheorghe Hagi”, unde va efectua muncă necalificată, la finalul zilei de muncă acesta a fost dus înapoi la unitatea de detenție.

El a semnat un contract de angajare pentru muncă necalificată. „Începând de luni, Gigi Becali prestează muncă necalificată, la Academia «Gheorghe Hagi», dar cu pază permanentă”, au spus sursele citate. În contractul pentru angajarea lui Becali la Academia Gheorghe Hagi este prevăzut ca obiect de activitate întreținerea clădirilor, a spațiilor interioare, exterioare și a terenurilor, au precizat sursele citate.

La Penitenciarul Poarta Albă mai lucrează la Academia „Gheorghe Hagi” alți 23 de deținuți. Aceștia sunt duși dimineața la muncă, unde rămân sub supravegherea permanentă a angajaților de la Penitenciarul Poarta Albă. La finalul zilei de muncă, Gigi Becali și ceilalți 23 de deținuți sunt duși înapoi în penitenciar.

Administrația Națională a Penitenciarelor arăta, în decembrie 2013, că Gigi Becali poate fi angajat, pe durata detenției, la o societate comercială, dacă sunt respectate procedurile, respectiv dacă el dorește să muncească și face o cerere în acest sens, iar firma anunță penitenciarul că are nevoie de personal care îndeplinește anumite criterii.

Oficiali din ANP precizau atunci că angajatorul trebuie să trimită către penitenciar o listă de criterii ce trebuie îndeplinite la angajare, precizând totodată numărul locurilor de muncă disponibile. Apoi, penitenciarul negociază un preț cu societatea comercială, după care îi selectează din rândul deținuților pe cei care doresc să se angajeze.

Gigi Becali are de executat o pedeapsă de trei ani și jumătate de închisoare, după ce a fost condamnat, în 20 mai 2013, la trei ani de închisoare în dosarul schimbului de terenuri cu Ministerul Apărării și a primit ulterior un spor de șase luni, după alte două condamnări, în dosarul „Valiza” și în cel al sechestrării celor care i-au furat mașina. Becali a fost încarcerat la Penitenciarul Jilava până în 29 octombrie 2013, când a fost transferat la Penitenciarul Poarta Albă, după ce Administrația Penitenciarelor a aprobat cererea acestuia. Finanțatorul FC Steaua execută pedeapsa în regim deschis. El a depus, în timpul detenției, cereri de permisie sau de învoire pentru a participa la unele evenimente în familie, precum și o solicitare de întrerupere a executării pedepsei pentru trei luni, toate fiindu-i însă respinse. Instanța a respins și cererea de întrerupere a pedepsei lui Becali pe motiv că acesta ar avea nevoie de o intervenție chirurgicală la coloană.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.