Acasă Actualitate Berceanu: Orban pregătește „tunuri imobiliare” pe spinarea CFR

Berceanu: Orban pregătește „tunuri imobiliare” pe spinarea CFR

DISTRIBUIȚI

Președintele PD-L Dolj, Radu Berceanu, l-a acuzat ieri pe ministrul transporturilor, Ludovic Orban(PNL), că pregătește tunuri imobiliare prin vânzarea unor terenuri și imobile ale CFR la prețuri sub prețul pieței. Fostul ministru al transporturilor a spus că la CFR "se lucrează potrivit zicalei Çtrei luni mai guvernăm, mai cu spor noi să furămÈ". Berceanu a spus că Orban s-a apucat de afaceri imobiliare, având la dispoziție "tot felul de terenuri, care se află în mijlocul orașelor, în jurul gărilor, uneori chiar linii de cale ferată care traversează orașul și nu mai sunt folosite, iar terenul aferent a rămas al CFR". "Brusc, s-a constatat că aceste lucruri nu mai sunt folositoare, dar ele trebuie vândute și, de ce nu, făcute cadou apropiaților", a adăugat liderul PD-L Dolj

Matrapazlâcuri

Potrivit spuselor lui Berceanu, la Timișoara, CFR are un teren al depozitului de materiale de lângă Gara Centrală, "câteva hectare bune", care a fost vândut subevaluat, la Arad, 8.600 de metri pătrați urmează să fie vânduți, prețul de la care se pornește fiind de 17 euro/mp, la Cluj, CFR are în posesie căminul de nefamiliști din zona Gruia, care acum se vinde, și șapte terenuri parcelate, despre care "știu doar un cerc de inițiați".
Berceanu a dat și alte exemple: la Iași, unde CFR are un complex de agrement, realizat pe vremea "vestitului cuplu Nicolaiciuc-Mitrea", care va fi vândut în curând, anunțurile fiind deja făcute, dar și "locuri mai mititele", respectiv Sinaia, unde CFR are un teren de 10 hectare înconjurat de brazi și "cu o valoare imobiliară colosală", a mai spus acesta.

Fruncea

În opinia lui Berceanu, cele mai mari tunuri sunt însă în București. "Sunt suspendate lucrurile până pleacă lumea în vacanță, din motivul Hotelului Astoria", a spus acesta, care a adăugat că Ministerul Transporturilor pregătește "un alt Astoria, numit Astoria de la Snagov, o super bază pe malul lacului, realizată pe vremea lui Miron Mitrea și a lui Mihai Nicolaiciuc".

Hop și Oprescu!

Democrat-liberalul a adăugat că fratele consilierului personal al lui Orban, Cristi Popescu, deține funcția de consilier al primarului general al Capitalei, Sorin Oprescu.
"Cea mai interesantă scenă a fost întrevederea oficială între Ludovic Orban și Sorin Oprescu, primarul Bucureștiului, în care Orban i-a spus: ÇVă prezint consilierul meu personal, Mișu Popescu, iar Sorin Oprescu i-a răspuns: "Vă prezint pe Cristi Popescu, consilierul meuÈ". "Cei doi frați s-au reunit astfel și au reușit să pună cap la cap lucruri de care vom mai auzi", a prezis Berceanu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.