Acasă Actualitate Bica din experiența sa de anchetator: v-a păcălit procurorul

Bica din experiența sa de anchetator: v-a păcălit procurorul

DISTRIBUIȚI

Alina Bica își închipuie probabil că toți procurorii acționează cum făcea ea când era procuroare și azi la ÎCCJ s-a dat în stambă în fața completului de judecată.
Avocatul Alinei Bica, Laura Voicu, a prezentat, la România TV, cum a decurs şedinţa de judecată la cererea de eliberare din arest a celor implicaţi în dosarul Bica 2. Se pare că şedinţa a fost una tensionată, Alina Bica acuzându-i pe Dorin şi Alin Cocoş că au minţit cu bună ştiinţă în declaraţiile lor, însă procurorul i-a păcălit astfel că au rămas în arest. De „cel cu care avea o relație specială, după cum consemnau procurorii, Ionuț Mihăilescu, fostul polițist judiciar, nu s-a luat. Încă.
 
„Am ajuns într-un punct în care numai cearta mai este ascultată. În tot ce se întâmplă nu mai există nici un fel de logică juridică şi atunci trebuie să ne expunem argumentele ca pe stradă, poate aşa o să ne înţeleagă cineva”, a declarat avocata Laura Voicu.

Voicu a confirmat existenţa unei discuţii mai tensionate în instanţă în care Alina Bica s-a adresat acuzatorilor săi din familia Cocoş. „Bineînţeles că doamna Bica s-a luat de ei şi i-a întrebat: ‘Stimaţi domni Cocoş, mi-aţi dat mie ceva? Cum vă permiteţi să minţiţi în halul ăsta? Cine v-a spus să daţi de Bica v-a promis că ieşiţi afară? Uite că v-a păcălit procurorul!’ Domnii Cocoş au lăsat capul în jos şi n-au zis nimic”, a relatat Laura Voicu.

Aceasta a afirmat că Dorin Cocoş şi fiul său au fost păcăliţi de procurori, iar avocaţii nu le-au fost de mare ajutor. „Avocaţii l-au sfătuit prost, în special pe Cocoş senior. A crezut că, dacă recunoaşte că a luat 16 milioane în dosarul Microsoft şi nişte fapte în dosarul Bica 2, atunci pleacă acasă, însă lucrurile nu stau chiar aşa: cine scrie de Bica nu pleacă neapărat acasă. Azi chiar i-am întrebat ce caută în boxă după memoriile în apărare pe care le-au făcut. S-au uitat în jos”, a spus avocata Alinei Bica.

Pe de altă parte, Voicu a fost mai îngăduitoare cu Alin Cocoş, despre care a spus că plăteşte pentru faptele tatălui său. „Sincer, mi-e milă de Alin Cocoş, el stă chiar de pomană în puşcărie. Singura lui vină e că a stat cu tatăl lui la masă. Mi se pare incredibil, inimaginabil şi mizerabil ca un părinte să-şi atragă copilul în măgăriile pe care le face”, a spus Voicu.

În ce o priveşte pe clienta sa, Laura Voicu a arătat că terenul care ar fi constituit mita nu aparţinea lui Cocoş atunci când decizia ANRP favorabilă acestuia a fost luată, iar apoi terenul a fost vândut în mod legal. În plus, mita ar fi neverosimil de mică ţinând seama de valoarea despăgubirilor acordate de ANRP. „Cât de retarzi ne crede lumea să luăm mită de 20.000 de euro pentru 60.000.000 euro?” a mai spus Laura Voicu.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins contestaţia depusă de Alin Cocoş, Dorin Cocoş, Ionuț Mihăilescu şi Alina Bica la prelungirea arestului preventiv pentru încă 30 de zile, informează România TV.

Dorin şi Alin Cocoş au contestat prelungirea arestului în dosarul Retrocedărilor ilegale, iar procesul s-a judecat vineri la Înalta Curte‎. Alături de ei au fost şi Alina Bica, dar şi fostul ei consilier, Ionuţ Mihăilescu. Singurul care este cercetat în libertate din acest lot este Adriean Videanu.

Dorin Cocoş are pe numele său emis un mandat de arestare preventivă în dosarul Alinei Bica, provenit in despăgubirea ilegală de la ANRP, dosar în care este anchetat şi fiul sau, Alin Cocos, dar şi fosta şefă DIICOT.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.