Home Actualitate Bilant sumbru al zilelor de ger

Bilant sumbru al zilelor de ger

DISTRIBUIŢI

Directiile de sanatate publica judetene si cea a municipiului Bucuresti au raportat Ministerului Sanatatii (MS) moartea a 50 de persoane cu varste cuprinse intre 29 si 86 de ani, din cauza conditiile meteo nefavorabile.

Frigul a facut cele mai multe victime in judetul Botosani (unde au murit opt persoane), apoi in Timis (cinci persoane) si Galati (patru persoane).

Cate trei morti au fost in judetele Prahova, Constanta, Mures si Satu Mare, iar cate doua in Bucuresti, Bacau, Maramures si Ialomita.

Potrivit statisticii MS, a fost inregistrat cate un mort in Suceava, Arad, Iasi, Valcea, Dolj, Covasna, Mehedinti, Braila, Dambovita, Neamt, Bistrita Nasaud, Harghita si Teleorman.

Majoritatea deceselor au fost cauzate de insuficienta cardio-respiratorie, consumul de alcool ori stop cardio-respirator cauzate de hipotermie.

Potrivit MS, cel putin 13 dintre cei decedati erau persoane fara adapost.

In ce priveste scolile, un numar de 135 mai erau afectate de gerul acestei saptamani. In 68 dintre ele cursurile erau suspendate, restul de 67 functionand cu program redus.

In Bucuresti sunt in continuare intrerupte cursurile in sase unitati de invatamant.

Totodata, Distrigaz Sud a anuntat ca va moderniza posturile de reglare la cele 21 de spitale afectate de scaderea presiunii gazelor din zilele trecute, precum si la Spitalul Clinic de Urgenta -Sfantul Pantelimon- si la Spitalul Judetean Ilfov. De asemenea, au fost verificate 51 de unitati de invatamant si s-a decis montarea a 20 de regulatoare moderne care functioneaza si la presiuni scazute.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.