Acasă Actualitate Birchall mult peste Slugărel: după ce l-a extrădat în timp record pe...

Birchall mult peste Slugărel: după ce l-a extrădat în timp record pe Mazăre, a reușit și suspendarea protestelor din penitenciare

DISTRIBUIȚI

Sindicatul National al Lucratorilor de Penitenciare (SNLP) impreuna cu Federatia Sindicatelor din Sistemul Penitenciar (FSSP), reprezentand 9.000 de membri de sindicat din totalul de 13.000 de salariati din sistemul penitenciar, anunta suspendarea protestelor din penitenciare declansate in luna mai 2019.

Decizia de suspendare a actiunilor de protest este motivata de faptul ca, ulterior mitingului de la Penitenciarul Giurgiu incheiat pe 20 mai 2019 la ora 14,00 presedintii SNLP si FSSP au primit o invitatie de participare la o intalnire pentru dezbaterea revendicarilor, respectiv a prioritatilor sistemului penitenciar, la Guvernul Romaniei, intalnirea fiind setata pentru data de 22 mai 2019 ora 12,00 (ora exacta a intalnirii este in curs de confirmare).

„Avand in vedere preluarile media din data de 21 mai 2019, precizam ca in lista de prioritati SNLP-FSSP nu se regaseste demiterea ministrului justitiei Ana Birchall, aceasta revendicare nefiind una logica, cat timp problemele din sistemul penitenciar sunt efectul unui cumul de cauze care nu pot fi plasate in sarcina ministrului interimar al justitiei. Din aceste considerente, pe timpul mitingurilor organizate de SNLP-FSSP nu au fost scandate lozinci care sa vizeze demiterea ministrului justitiei.

Ministrul justitiei Ana Birchall avand totodata calitatea de viceprim-ministru in Guvernul Romaniei, a transmis un mesaj de sustinere pentru personalul din penitenciare, aratand preocupare pentru rezolvarea revendicarilor noastre si consideram ca organizarea intalnirii de la sediul guvernului din data de 22 mai 2019, este un prim semn pozitiv pe aceasta linie. Pe cale de consecinta si raspunsul nostru este pe aceeasi frecventa, scopul fiind rezolvarea problemelor prin dialog si nu alimentarea cu orice pret a conflictului.

Avand in vedere calendarul actiunilor de protest decise si anuntate public pentru luna mai 2019 (cu rosu, in tabel – protestele desfasurate deja), SNLP-FSSP anunta suspendarea mitingurilor planificate in perioada 22-31 mai 2019. In cazul in care rezultatul negocierilor nu va fi unul favorabil, iar revendicarile nu se vor solutiona, actiunile vor fi reluate, noul calendar de proteste urmand sa fie facut public.” se arata intr-un comunicat al sindicalistilor

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.