Acasă Actualitate Boala senatorului Chițac s-a agravat pentru că a luat ibuprofen la domiciliu?...

Boala senatorului Chițac s-a agravat pentru că a luat ibuprofen la domiciliu? La Balș nu se mai administrează substanța

DISTRIBUIȚI

Senatorul Vergil Chițac, care a fost diagnosticat săptămâna trecută cu COVID – 19, a fost mutat la Terapie Intensivă anunță fiica sa, Irina Chițac, pe Facebook. Vergil Chițac a declarat jurnaliștilor în urmă cu câteva zile că „În seara de 9 martie, am plecat de la Parlament acasă. Am plecat cu maşina. Şi recunosc că seara, când am ajuns acasă, aveam puţine frisoane, am intrat şi am făcut o baie. Marţi, într-adevăr, m-am simţit puţin mai nasol şi am zis să stau acasă. Şi am luat şi eu nurofen… Ce ia fiecare”.
Nurofenul are substanța activă ibuprofen, despre care Ministerul Sănătății din Franța avertizează că poate agrava infecția cu coronavirus.
Ministrul Sănătății din Franța, Olivier Veran, a postat pe Twitter recomandarea privind evitarea folosirii medicamentelor antiinflamatoare, deoarece acestea ar putea înrăutăți starea de sănătate. ”Administrarea de antiinflamatoare (ibuprofen) ar putea fi un factor agravant al infecției. În caz de febră, luați paracetamol. Dacă urmați deja un tratament cu antiinflamatoare sau în caz de dubii, cereți sfatul medicului dumneavoastră”, a scris Veran pe Twitter.
Ibuprofenul a fost scos din tratamentul administrat românilor infectați cu noul coronavirus, a declarat duminică, pentru Libertatea, dr. Adrian Marinescu, medic primar specializat în boli infecțioase la spitalul Matei Balș, din București.

2 COMENTARII

  1. Daca se prezinta o concluzie stiintifica(prezentarea unor surse profesionale,experiment,rezultate) poate fi vorba de ,luarea in seama’ a stirii.Deicamdata este o „informatie” politica.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.