Acasă Actualitate Boc anunță că a eliberat din funcție 17 secretari de stat...

Boc anunță că a eliberat din funcție 17 secretari de stat și doi subsecretari

DISTRIBUIȚI

Guvernul a aprobat ieri, în ședință, desființarea posturilor de secretari de stat și de funcționari din ministere și prefecturi. Premierul Emil Boc a declarat că a semnat reducerea numărului de secretari de stat și subprefecți, astfel că din ele 57 de locuri de secretari de stat, din care șapte vacante, rămån 32 de posturi de secretari de stat.
„Am semnat deciziile de eliberare din funcție pentru 17 secretari de stat și doi subsecretari de stat. Eliberarea unui post de secretar de stat de la MAI se va putea face după aprobarea CSAT. La nivelul prefecturilor, începånd de miercuri, fiecare prefectură, cu excepția celei din București, va avea un subprefect în loc de doi. La prefectura București vor fi doi subprefecți, în loc de trei“, a mai explicat premierul.
Emil Boc a mai precizat că din 85 de posturi de subprefect, din care șapte vacante, au mai rămas 43 de posturi, iar aceste decizii adoptate vor fi publicate astăzi în Monitorul Oficial.
„Această acțiune vizează funcționarea mai bună a ministerelor și prefecturilor, dar și realizarea unor restructurări pe componentă financiară. Sunt costuri pentru un secretar de stat subprefect, adică 17.000 de euro pe an pentru un subprefect și 33.000 de euro pe an subsecretar de stat. Azi (miercuri n.r.), am adoptat acte normative pentru Ministerul Mediului. Vrem să avem un aparat bugetar bine dimensionat în raport cu ceea ce își permite statul romån ca finanțare a aparatului bugetar“, a mai completat șeful Executivului.
Premierul Emil Boc a mai spus că Guvernul a precizat foarte clar că se va implica în procesul de reconstrucție a caselor luate de inundații.
„Am emis un act normativ prin care am împuternicit Ministerul Dezvoltării Regionale să achiziționeze materialele de reconstrucție pentru casele afectate de inundații pe baza solicitărilor administrațiilor locale“, a mai declarat premierul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.