Acasă Actualitate Brancardierul care a ucis o pacientă de la Victor Babeș a fost...

Brancardierul care a ucis o pacientă de la Victor Babeș a fost arestat preventiv

DISTRIBUIȚI

UPDATE 16.12.2020. Tribunalul București a admis contestația procurorilor la decizia ca brancardierul să fie plasat în arest la domiciliu și l-au arestat preventiv pentru 30 de zile.

UPDATE 12,12,2020: Un judecător de drepturi şi libertăţi a respins cererea procurorilor de arestare preventivă a brancardierului, acesta fiind plasat în arest la domiciliu pe o perioadă de 30 de zile.

„Respinge ca neîntemeiată propunerea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti de luare a măsurii arestării preventive faţă de inculpatul Popescu Cristian. (…) dispune luarea măsurii arestului la domiciliu faţă de inculpat, pe o perioadă de 30 zile începând cu data de 12.12.2020 şi până la 10.01.2021, inclusiv. Desemnează ca organ de supraveghere a inculpatului Secţia 16 Poliţie, în circumscripţia căreia inculpatul îşi are locuinţa, care va urmări respectarea măsurii şi a obligaţiilor impuse inculpatului”, se arată în decizia postată pe portalul instanţelor de judecată.

Decizia nu este definitivă şi poate fi contestată atât de către procurori, cât şi de brancardier.

Brancardierul de la Spitalul „Victor Babeş” din Capitală, care a deconectat o pacientă COVID de la aparate, iar aceasta a murit, a fost reținut vineri seara, în urma unor noi audieri la Serviciul Omoruri. El este acuzat de ucidere din culpă, iar procurorii propun instanței arestarea lui preventivă.

Brancardierul ar fi intrat singur în salon ATI, fără să-și aştepte colegii, și depășindu-și atribuțiile, a scos sonda de intubare de la o pacientă pe care a confundat-o cu o altă pacientă care decedase.

„În data de 10.12.2020, ora 15:30, după ce una dintre cele doup paciente dintr-un salon al Secției de Terapie Intensivă a fost declarată decedată, pentru ridicarea cadavrului din salon și depunerea acestuia la morgă au fost solicitați mai mulți brancardieri, între care și inculpatul, precum și o infirmieră. Inculpatul s-a echipat cu costumul de protecție, a intrat în salonul respectiv fără a-i mai așteptra pe ceilalți, și, confundând cele două paciente, și-a depășit atribuțiile de serviciu și a scos sonda de intubare de la pacienta în viață, aceasta decedând la scurt timp, în pofida manevrelor de resuscitare aplicate de medicii care fuseseră alertați”, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul București.

Pacienta, internată cu Covid-19, avea 65 de ani și era la secția ATI a spitalului din 25 noiembrie.

Spitalul Victor Babeș este unu din cele 19 spitale administrate de Administrația Spitalelor București, ASSMB, condusă de Vasile Apostol un apropiat al Gabrielei Firea.

1 COMENTARIU

  1. Nu cunosc alte date in afara celor prezentate de articolul respectiv, poate ca ar trebui ca organele de ancheta ar trebui sa fie lasate sa cerceteze pe deplin acest eveniment nefericit pentru ca in viitor sa nu se repete.
    Poate fi o greseala umana indusa de volumul urias de munca, inuman de domeniul sclaviei la care sunt supusi in aceasta persioada personalul medical, orice varianta trebuie luata in calcul inclusiv cele de tip horor – cazuri similare au fost relatate pe larg in presa din vestul Europeim unde medici, asistenti sau infirmeri au comis efectiv acte de omor calificat la locul de munca.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.