Acasă Actualitate Brasoveanul gasit mort langa cadavrul sotiei avea legaturi cu mafia italiana

Brasoveanul gasit mort langa cadavrul sotiei avea legaturi cu mafia italiana

DISTRIBUIȚI

Brasoveanul descoperit, chiar a doua zi de Craciun, impuscat in apartamentul sau, alaturi de cadavrul sotiei, se pare ca avea legaturi cu mafia italiana, fiind complicele unui afacerist italian arestat de Parchetul National Anticoruptie din Targu Mures in primavara trecuta. In dosar sunt implicati italianul Riccardi Orlandino si un om de afaceri brasovean. Conform procurorilor napoletani, Riccardi Orlandino activeaza in clanul Casalezilor, una dintre cele mai sangeroase organizatii de tip mafiot din provincia Campania. Inainte sa vina in Romania, Orlandino a fost condamnat in Italia de 31 de ori, pentru legaturi cu mafia.

O pista neverificata

Anchetatorii brasoveni au finalizat cazul asasinatului din strada Harmanului saptamana trecuta si au trimis dosarul la Parchetul de pe langa Tribunalul Brasov. Ei au stabilit ca Dorel Fatulescu si-a ucis sotia din gelozie si apoi s-a sinucis. Fara sa dea prea mare importanta declaratiilor parintilor lui Fatulescu. Care le-au explicat ca fiul lor fusese chemat ca martor in cazul cercetat de Parchetul National Anticoruptie (PNA) din Mures, dosar in care este implicat italianul Riccardi Orlandino si un om de afaceri brasovean. Conform procurorilor napoletani, Riccardi Orlandino activeaza in clanul Casalezilor, una dintre cele mai sangeroase organizatii de tip mafiot din provincia Campania. Inainte sa vina in Romania, Orlandino a fost condamnat in Italia de 31 de ori, pentru legaturi cu mafia.

Fatulescu, omul de legatura

Dorel Fatulescu l-a cunoscut pe Orlandino prin niste italieni cu care a facut afaceri la Rupea, prin firma sa SC Danorex SRL. Fatulescu a inchiriat firmei Grasetto mai multe utilaje pe care italienii le-au folosit pentru o lucrare de reparare a Drumului National 13, in zona Rupea. Prin intermediul acestor italieni, Dorel Fatulescu l-a cunoscut pe Riccardi Orlandino, care avea si el o firma de constructii. Italianul a fost arestat primavara trecuta pentru evaziune, inselaciune si alte infractiuni de natura economica. El se afla si acum in arestul muresean. A fost acuzat ca si-a insusit ilegal 23 miliarde de lei, din care un miliard si jumatate ar fi trebuit sa-i dea statului. In inchisoare, italianul ar fi incercat sa ia legatura cu diverse persoane care sa intervina pentru o sentinta favorabila.

Audiat de PNA Targu Mures

Procurorii mureseni spun ca, prin intermediul lui Fatulescu, italianul a fost pus in legatura cu un brasovean care se recomanda drept generalul Matei, de la SIE. Marian Nicolae Matei a fost arestat si el, in toamna lui 2002, sub acuzatia de trafic de influenta. Procurorii de la PNA Targu Mures au sustinut ca Matei ar fi primit, in mai multe transe, cinci miliarde de lei de la italian, pentru a plati -favorurile-. Procurorii de la PNA Targu Mures l-au citat pe Dorel Fatulescu la audieri. Ancheta a scos la iveala ca Matei a avut legaturi cu patru persoane, una dintre acestea fiind chiar Dorel Fatulescu. Anchetatorii mureseni spun ca si cele trei persoane vor fi cercetate pentru complicitate la trafic de influenta.

Cine este Riccardi Orlandino

PNA Targu Mures a mai descoperit ca Riccardi Orlandino are legaturi stranse cu mafia italiana si ca, inainte de a veni in Romania, a fost arestat de 31 de ori in Italia. Conform procurorilor napoletani, dosarul lui Riccardi Orlandino din Italia cuprinde infractiuni economice, pe care acesta le-a savarsit activand in clanul Casalezilor, afiliat la mafia italiana. In dosar se face referire si la faptul ca membrii acestei organizatii isi trimit oamenii si in estul Europei pentru a produce bani prin folosirea unor -oameni de paie-. Cazul -Orlandino- are conexiuni chiar si cu reprezentanti ai unor importante institutii muresene si cu oameni de afaceri din Romania. In cazul Riccardi Orlandino, procurorii mureseni au mai trimis in judecata doi comisari ai Garzii Financiare Mures, acuzati ca ar fi inchis ochii la unele nereguli din firma italianului, iar seful Politiei Municipiului Targu Mures, col. Vasile Tohanean, a fost demis anul trecut, reprosandu-i-se ca ar fi stat prea mult in preajma italianului.

Camorra

Clanul Casalezilor, una dintre cele mai sangeroase organizatii de tip mafiot din provincia Campania, este afiliat la Camorra. Organizatia criminala secreta Camorra din Napoli a aparut pentru prima data la lumina in 1830. Activitatile ei, bazate pe intimidare, santaj si extorcare, s-au extins cuprinzand intreg Napoli, pe care organizatia ajunge sa-l controleze. In secolul XIX, Camorra a functionat dupa regulile unei politii. In 1911, a avut loc un proces in care numerosi membri ai organizatiei au fost condamnati pentru crima. Camorra a fost interzisa in 1922, dupa venirea la putere a lui Benito Mussolini.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.