Acasă Actualitate -Brokerii- alegerii viitorului Patriarh sunt foste slugi ale PCR

-Brokerii- alegerii viitorului Patriarh sunt foste slugi ale PCR

DISTRIBUIȚI

– CNSAS participă în ultima perioadă la cea mai abjectă campanie deschisă împotriva Bisericii Ortodoxe Române – Miza o constituie, de fapt, alegerea viitorului Patriarh – Structuri de partid şi ale serviciilor s-au activat şi încearcă din răsputeri să-şi impună candidatul – Un instrument – mai mult sau mai puţin orb – este Ticu Dumitrescu – Cel mai puţin indicat să se pronunţe în privinţa -colaborării- cu structurile statului comunist este însă chiar Ticu Dumitrescu – Cel care somează cu o obrăznicie fără de margini ierarhii Bisericii să-i dea lui socoteală a fost sluga supusă a sistemului comunist, recompensat ca atare – Cea mai mare parte a celor care s-au îmbulzit să dea sentinţe Bisericii fac parte din -elita- antiromânească a -liber-cugetătorilor-, ostili din principiu credinţei şi clericilor – Obsesia demolatoare a acestei adevărate reţele -humaniste- este îndreptată nu de azi de ieri împotriva ortodoxiei, îmbrăţişată de totalitatea românilor.

Campania pentru scaunul patriarhal după moartea controversată a Patriarhului Teoctist se poartă în jurul Bisericii, nu în Biserică. Grupuri din zone obscure, din servicii, din spaţiul politic încearcă din răsputeri să intervină în decizia celor care vor alege viitorul Patriarh. O reţea enormă s-a activat la comandă şi atacă pieziş. În logistica acestui grup se află personaje diverse reuniţi din motivaţii diferite. Ce-i uneşte? Calitatea de slugi. Slugi ale Partidului Comunist, ale Securităţii, slugi ai internaţionalelor bolşevice, slugi ai ideii marxismului -bun-.

Ticu Dumitrescu – un colaborator servil al regimului comunist

Ticu Dumitrescu a fost protejatul Prim-Secretarului PCR din judeţul Vrancea, şi la propunerea acestuia a fost decorat de Ceauşescu -pentru contribuţia adusă la înfăptuirea politicii Partidului şi statului de făurire a societăţii socialiste-. Ordinul oferit de Partid lui Ticu Dumitrescu şi promovarea sa ca şef de şantier, în condiţiile în care foştii deţinuţi politici sub nici o formă nu întruneau condiţiile pentru a ajunge în astfel de poziţii indică o calitate specială a celui care astăzi pozează în mare luptător cu -structurile-. Asocierea sa cu Vladimir Tismăneanu în campania dusă împotriva Bisericii nu este deloc întâmplătoare. Leonte Tismăneanu, tatăl lui Valdimir a fost un criminal bolşevic cunoscut şi un agent al NKVD mai mult sau mai puţin -deplin conspirat-.

Directorul Arhivelor Naţionale Dorin Dobrincu – fost membru al Comisiei Tismăneanu şi Cristian Vasile – secretar al Comisiei Tismăneanu desfăşoară o adevărată campanie anti-ortodoxă, nu de azi de ieri. Ventilarea aşa ziselor dosare ale ierarhilor – care a dus astăzi la circul de la CNSAS li s-a datorat în exclusivitate.

Dobrincu este un fidel simpatizant al liberalilor, apropiat al Secretarului de Stat PNL Marius Oprea, consilier al premierului Călin Popescu Tăriceanu. Numirea sa la conducerea Arhivelor Naţionale s-a efectuat prin semnătura ministrului MIRA, Cristian David. Dobrincu aparţine unui grup de interese transpartinic cu ramificaţii multiple în toate structurile de stat creat din pepinierele de cadre ale Grupului pentru Dialog Social şi Colegiului Noua Europă condus de Andrei Pleşu. Ca orientare confesională, Dobrincu este neoprotestant – ostil din principiu -popilor- ortodocşi. Tismăneanu l-a utilizat şi pe Dobrincu şi pe Cristian Vasile, cu un singur scop – să lovească în Biserică, instituţie care a atras dintotdeauna ura clanului de NKVD-işti din care provine Tismăneanu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.