Acasă Actualitate Cabala lui Vintu in B.O.R

Cabala lui Vintu in B.O.R

DISTRIBUIȚI

– Lupta pentru controlul BOR a ajuns într-o fază acută în aceste ultime zile

– Reţeaua moldovenească s-a reactivat sub bagheta lui Sorin Ovidiu Vîntu

– Frontul -ieşenilor- s-a mobilizat şi a aruncat încă o fumigenă pe piaţa mediatică

– Atacul la memoria Patriarhului se poartă cu mijloacele fostului NKVD

– Acuza ca Patriarhul Teoctist ar fi fost homosexual, continuată cu povestea legionarismului, are ca punct de plecare Iaşiul, bastionul reţelei lui Iliescu-Vîntu-Daniel Ciobotea

– Daniel, un fesenist înfocat, l-a invitat pe Ion Iliescu în preajma alegerilor din 1996 la Iaşi, de Sfânta Parascheva

– Teoctist a refuzat atunci să se ducă la Iaşi, ba mai mult, a lansat un mesaj devastator cerând românilor -să nu voteze cu Anticristul-, cu adresă directă la Ion Ilici Iliescu, -liber cugetător- declarat

– Deloc întâmplător, după schimbarea puterii în anul 2000, primul articol de presă, în ianuarie 2001, care avea să-l incrimineze pe Teoctist că ar fi fost legionar şi că ar fi homosexual a apărut la Iaşi, în ziarul patronat de Vîntu şi subordonat intereselor mitropolitului Daniel

Scandalul mediatic lansat ieri de Trustul lui Sorin Ovidiu Vantu – -Dosarul lui Teoctist- dovedeşte – odată în plus – miza enormă a alegerii viitorului Patriarh al Romaniei. Încă din primele clipe ale anunţului morţii Patriarhului Teoctist slujbaşii din media controlată de S.O.V. l-au desemnat pe Daniel Ciobotea ca principal favorit al cursei pentru scaunul patriarhal. De asemenea Trustul lui Vantu s-a implicat din toate puterile în susţinerea mediatică a lui Sinescu, cel care l-a -terminat- pe Patriarh.

Pe langă efortul de exonerare a lui Sinescu slujbaşii magnatului moldovean au trecut la acţiuni specifice defunctei Direcţii -D- a Securităţii comuniste. Atacul la adresa Patriarhului Teoctist poartă o semnătură profesionistă. Operaţiunea se derulează nu de azi de ieri şi are un istoric mai mult decat interesant. Ventilarea datelor unui aşa-zis dosar compromiţător din care ar rezulta că acesta a fost şi terorist – fascist – legionar implicat în devastarea unei sinagogi evreieşti şi homosexual şi, apoi, omul comuniştilor şi -agent de influenţă- securist, ceauşist etc. are un punct clar de plecare.

Prima menţionare a aberaţiilor -Dosarului- transformat în cap de pagină de -Cotidianul- de ieri – reluat de -Realitatea- a avut loc în publicaţia -Monitorul de Iaşi-, controlată la vremea aceea de Sorin Ovidiu Vîntu.

Autorul iniţial al -dezvăluirii-, Dorin Dobrincu, provine din -Centrala Iaşi-.

-Dosarul- din -Cotidianul- lui Vîntu de ieri este o reluare a -dosarului- din -Monitorul din Iaşi-, patronată tot de Vîntu, atunci, din data de 13 ianuarie 2001. Ulterior în -Evenimentul zilei- din 15 ianuarie materialul este reluat de Florian Bichir, un alt susţinător care hiperventilează vibrant pentru Daniel Ciobotea, chiar zilele trecute.

Uriaşele aberaţii ale pseudo-dosarului lui Teoctist sunt evidente pentru orice om de bună credinţă. Cine ar putea crede că, de exemplu, un Gabriel Andreescu – apologet frenetic al homosexualităţii şi un anticreştin visceral – ar putea fi totodată legionar şi eventual popă? Ni se livrează etichete tipice Securităţii – -legionar-, -homosexual-, ca şi cum astfel de stigmate s-ar putea valida reciproc. Este de un ridicol uriaş o asemenea aberaţie, dar iată, -Cotidianul- o publică fără a se gandi să amendeze măcar o astfel de -teorie-. Cu atat mai mult cu cat provenienţa -Notei- de la care pleacă această poveste fantasmagorică este chiar Securitatea din anii 1949 şi 1957, controlată direct de NKVD-ul rusesc.

Atacul la Patriarh provine din Iaşi

Tipologia care descrie atacul la Teoctist este specifică instrumentarului de acţiune operativă a unui Aparat care îşi propulsează, chiar în zilele noastre, vectorii în presa controlată – printre alţii – şi de Sorin Ovidiu Vîntu. Teoctist a reprezentat Aripa Naţională a Bisericii. Ce Aripă reprezintă Daniel se poate înţelege cu uşurinţă din analiza mobilizării susţinătorilor săi. La loc de frunte Alina Mungiu, autoarea -Evangheliştilor-, lucrare pornografică şi oripilant anticreştină (lansată tot la Iaşi) care exprimă fantasmele sexuale bolnave ale actualei doamne Pippidi. Pe langă fosta activistă utecistă se adaugă şi -noii utecişti- crescuţi de Tismăneanu, cea mai mare parte a grupării GDS-ului şi Trustul lui Sorin Ovidiu Vîntu.

Recent, -Ziarul de Iaşi- din data de 08/08/2007 sub titlul -Despre morţi, numai de bine- – batjocoritor, înţelegem – după ce examinăm conţinutul articolului scrie: -Foarte puţini au fost aceia care au pomenit de implicarea lui Teoctist, ca tanăr legionar, în rebeliunea legionară din ianuarie 1941, cînd a participat la devastarea sinagogii -Resit Daath- din Bucureşti. Acest fapt l-am relevat pentru prima data în ianuarie 2001 în -Ziarul de Iaşi- (pe atunci -Monitorul-), pe baza unui document descoperit în arhiva SRI de către Dorin Dobrincu-.

Dobrincu este cel care a fost numit şef al Arhivelor Naţionale, printr-o decizie care a provocat un adevărat scandal în lumea academică de către ministrul PNL Cristian David (progenitura generalului Troacă). Despre Dobrincu, Vladimir Tismăneanu afirma că -a jucat un rol esenţial în scrierea şi definitivarea Raportului Final al Comisiei Tismăneanu-. Raport intens contestat atât de mediile universitare cat şi de Biserică şi societatea civilă pentru aberaţiile şi neadevărurile flagrante din conţinutul său. Despre cine este Tismăneanu nu are rost să mai discutăm aici dar e poate spune că pupilul său – Dobrincu – este un caz de excepţie în lumea politică actuală – lucrează şi la Preşedinţie, la Traian Băsescu şi la Ministerul de Interne – pus de liberali.

Dobrincu face parte totodată din haloimăsul, GDS, -Revista 22- şi grupările adiacente, şi este apropiat de poziţiile lui Gabriel Andreescu, activistul de serviciu al Campaniei anti-icoane în şcolile romaneşti. Acelaşi Gabriel Andreescu îl ridică în slăvi pe ieşeanul lui Tismăneanu menţionand public -că îi datorăm lui Dorin Dobrincu descoperirea valorosului document- care îl incrimina pe Teoctist, în 2001.

Cutia de rezonanţă a acuzaţiilor la adresa lui Teoctist a fost apoi Stejărel Olaru, -umbra- lui Marius Oprea, Secretar de Stat PNL, apropiat al lui Dobrincu, care pe canalul The Money Channel, tot al lui Vantu, -a susţinut că a văzut numele patriarhului în mai multe documente ale Securităţii- pretinzand chiar că acesta ar fi fost -agent de influenţă- al Securităţii. Orice cercetător avizat ştie că în nomenclatorul Securităţii nu există această funcţiune. Agenţii de influenţă – propagatori ai tezelor NKVD se ivesc acum – pe frontul luptei pentru scaunul BOR – aşa-zişii -istorici-, legatari ai moştenirii -Ciungului- – agentul bolşevic Tismenenksy.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.