Acasă Actualitate Călăuze depistate la granița cu Serbia

Călăuze depistate la granița cu Serbia

DISTRIBUIȚI

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Lunga – judeţul Timiş au depistat nouă cetăţeni din Bangladesh, care intenţionau să ajungă ilegal într-un stat din vestul Europei, cu ajutorul a doi cetățeni români.

În data de 01.12.2020, ora 12.20, operatorul de pe sistemul de supraveghere cu termoviziune din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Lunga – judeţul Timiş a observat două autoturisme ce se deplasau dinspre linia de frontieră spre DN59C.

Imediat, poliţiştii de frontieră au declanşat o acţiune specifică, în urma căreia au identificat și oprit cele două autoturisme în dreptul localităţii Comloşu Mic. Mijloacele de transport erau conduse de doi cetăţeni români, în vârstă de 20, respectiv 38 de ani, ambii cu domiciliul pe raza judeţului Arad.

La verificările efectuate asupra celor două autoturisme, poliţiştii de frontieră au constatat faptul că în interior se mai aflau nouă cetățeni străini. Având suspiciuni cu privire la scopul prezenţei în zona de frontieră, persoanele în cauză au fost conduse la sediul instituţiei pentru cercetări.

În urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit faptul că cei nouă pasageri sunt cetăţeni din Bangladesh, de sex masculin, cu vârste cuprinse între 20 și 22 de ani.

La cercetări, cetăţenii străini au declarat că au trecut ilegal frontiera din Serbia, pe jos, fiind apoi preluaţi de ceilalţi doi cetăţeni români, din apropierea graniţei cu statul vecin, intenţionând să ajungă într-o ţară din vestul Europei, cu ajutorul acestora.

În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trecere frauduloasă a frontierei de stat şi de trafic de migranţi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.