Acasă Actualitate Candidați pentru locale căutați pe Internet

Candidați pentru locale căutați pe Internet

DISTRIBUIȚI

Fostul Partid Creștin, actualmente intitulat "Forța Civică", a postat ieri, pe site-ul www.myjob.ro, un anunț privind recrutarea de persoane dornice să devină… primari și consilieri locali. Candidatul "ideal" trebuie să fie "corect, ambițios" și "dornic să facă ceva pentru el (…)". În plus, cei care doresc a fi recrutați trebuie să fie conștienți că "poziția de primar și consilier presupune multă răspundere și devotament față de cei care (…) l-au sprijinit pe parcursul campaniei electorale". Cu toate acestea, președintele "Forței Civice", Adrian Iurașcu, neagă că ar fi postat vreun anunț și reclamă că informația a fost aruncată pe Internet de "Securitate, care e trează".
Fostul Partid Creștin, fondat de ex-primarul general al Capitalei, Viorel Lis, botezat din septembrie 2007 "Forța Civică", intenționează să dea lovitura în alegerile locale și generale din acest an. Numai că formațiunea condusă acum de inginerul Adrian Iurașcu (foto) are o "mică" problemă: lipsa cadrelor. Acesta este și motivul pentru care, ieri, pe site-ul www.myjob.ro a apărut un anunț privind recrutarea de persoane dornice să devină… primari și consilieri locali din partea formațiunii respective. Conform anunțului, candidatul "ideal" trebuie să îndeplinească cumulativ câteva calități: "să fie corect, ambițios, dornic să facă ceva pentru el, dar și pentru cei din jurul său, curajos, să cunoască nevoile sectorului sau ale orașului unde locuiește, să cunoască bine limba română și să se exprime coerent (…)". În plus, cei dornici să se înregimenteze în Forța Civică sunt avertizați că trebuie să fie conștienți că "poziția de primar și consilier presupune multă răspundere și devotament față de cei care (…) l-au sprijinit pe parcursul campaniei electorale".
În încercarea de a vedea cum funcționează selecția, reporterii cotidianului "Curentul" au încercat să dea de urma Forței Civice, ținând cont de faptul că anunțul postat pe myjobs.ro nu conținea decât o adresă de email (fortacivica01@yahoo.com). Primul pas: consultarea Registrului Partidelor, aflat la TMB. Însă acolo Forța Civică nu figura cu niciun număr de telefon. Așa că reporterii noștri au apelat la … Google pentru a vedea cu ce se "mănâncă" partidul fondat de Lis. Numai că, după o căutare cu "Forța Civică", Google a dat de urma unei fițuici inexistente pe piață, dar autointitulată "cotidian național", fondată de fostul infractor Gheorghe Popilean, condamnat penal pentru megaescrocheria Mondoprosper. Ulterior, motorul de căutare ne-a condus la portalul "forumulcivic.ro", care găzduiește partidul "Forța Civică". Sunând la numărul postat la "Contact", jurnaliștii noștri au avut surpriza să fie întâmpinați de… un robot care le-a comunicat următorul mesaj: "Ați sunat la Academia de Științe Agricole și Silvice ÇGheorghe Ionescu-SiseștÈ. După acest mesaj puteți forma interiorul dorit…". În cele din urmă, după ce au format și un interior, reporterii noștri au reușit să dea de urma Forței Civice. Mai precis, a președintelui Adrian Iurașcu. Chestionat în legătură cu metoda ingenioasă de recrutare a candidaților pentru alegerile locale, acesta a negat însă că ar fi postat pe myjobs.ro vreun anunț. "Nu am dat niciun anunț pe Internet. Avem băieți buni care lucrează… Deci Securitatea e trează, deșteaptă. Sunt glume făcute de băieți", a susținut Iurașcu, care însă a admis că partidulețul pe care-l conduce nu ar refuza cadre noi și bine pregătite să candideze la locale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.