Acasă Actualitate Captură record de cocaină și ecstasy

Captură record de cocaină și ecstasy

DISTRIBUIȚI

11 kilograme de droguri de mare risc confiscate, 5 persoane arestate, 800 de euro şi două autoturisme indisponibilizate. Acesta este bilanţul unei operaţiuni internaţionale, în care poliţiştii români antidrog, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T., au colaborat cu autorităţile germane pentru destructurarea unei grupări infracţionale ce distribuia cantităţi mari de droguri, în special în cluburile de noapte din Bucureşti.

Este vorba despre cea mai mare cantitate de droguri de mare risc confiscată de Poliţia Română, într-o singură operaţiune, în anul 2018.

Cum a început totul?
Acţiunea a demarat la jumătatea lunii iulie 2018, în urma datelor primite de la autorităţile germane care, la un control de rutină a unui autocar ce aparţinea unei firme de transport persoane, ce opera pe ruta Rotterdam-Bucureşti, au descoperit şi confiscat un colet ce conţinea peste 3 kilograme de droguri de mare risc. Toată această cantitate ar fi fost destinată unei grupări infracţionale ce distribuia cantităţi mari de droguri pe raza municipiului Bucureşti, în special în cluburile de noapte.

Prinderea în flagrant delict a membrilor grupării
La data de 11 august 2018, poliţiştii antidrog, împreună cu poliţiştii din cadrul Poliţiei de Frontieră Nădlac, au efectuat un control la acest punct de trecere a graniţei şi au descoperit peste 7 kilograme de comprimate ecstasy (aproximativ 15.000 de comprimate) asupra unui membru al grupării. Drogurile au fost confiscate, iar cel în cauză a fost reţinut şi condus pentru audieri la sediul D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală.

O zi mai târziu, au fost efectuate 2 percheziţii domiciliare şi au fost realizate 3 acţiuni de prindere în flagrant, în Bucureşti şi Constanţa. Cinci persoane au fost conduse pentru audieri la sediul central D.I.I.C.O.T.

În urma administrării probatoriului, 5 persoane au fost arestate preventiv, iar una a fost plasată sub control judiciar.

În total, au fost confiscate 10 kilograme de comprimate ecstasy şi 1 kilogram de cocaină, fiind indisponibilizate, în urma percheziţiilor şi a acţiunilor în flagrant, două autoturisme şi 800 de euro.

La data de 1 februarie 2019, procurorii D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală au dispus trimiterea în judecată a membrilor grupării, pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, trafic internaţional de droguri de mare risc, trafic de droguri de mare risc şi tentativă la infracţiunea de tâlhărie.

Modul de operare al grupării
Pe tot parcursul livrării, vânzătorul şi clientul nu ar fi intrat în niciun moment în contact. Dealer-ul ar fi închiriat o camera de hotel, ar fi amplasat marfa, ar fi anunţat clientul telefonic, ulterior acesta, cu dublura cheii, reuşind să intre în posesia drogurilor.

Mai mult decât atât, membrii grupării ar fi comandat chiar inscripţionarea comprimatelor de ecstasy, prin aplicarea unui logo, astfel încât viitorii clienţi, majoritatea cei care ar fi frecventat cluburile de noapte, să cunoască sursa de la care ar fi achiziţionat pastilele şi calitatea acestora.

Activităţile au beneficiat de sprijinul poliţiştilor din cadrul Serviciului pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale.

Violenţe comise de membrii grupării infracţionale
Pentru a intra în posesia coletului cu droguri de mare risc confiscat de autorităţile din Germania, membrii grupării infracţionale ar fi recurs la violenţă.

La data de 8 august 2018, în comuna Ghimbăceşti, judeţul Ialomiţa, în urma unei informaţii false pe care o primiseră, aceştia ar fi atacat cu bastoane telescopice pe şoferul unui autocar şi pe familia acestuia, cu scopul de a-şi recupera coletul lipsă.

După acest incident, s-au luat măsuri suplimentare specifice pentru evitarea altor acţiuni de răzbunare a membrilor grupării infracţionale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.