Acasă Actualitate Cătălin Voicu – amenințat în arest.

Cătălin Voicu – amenințat în arest.

DISTRIBUIȚI

Un membru mărunt al rețelei rupe tăcerea.

Un membru mărunt al rețelei uriașe create de Cătălin Voicu, sub umbrela protectoare a lui Dumitru Iliescu, s-a decis să rupă tăcerea, speriat fiind de ultimele evoluții ale acestui caz. Din motive lesne de înțeles nu-i vom face publică identitatea și-l vom numi simplu: „informatorul“. Într-o primă discuție, „informatorul“ ne-a spus cum opera rețeaua, cine face parte din ea și mai ales regulile de tip mafiot care o guvernează. De la el am aflat că Voicu nu este bolnav de inimă, stările sale de rău fiind rezultatul unor medicamente pe care acesta a fost convins să le ia, la schimb cu promisiunea că va fi salvat prin votul Senatului. La vot însă, Voicu a fost tras încă o dată pe sfoară de camarazii săi de rețea. Potrivit informațiilor furnizate, Voicu a fost convins să-și asume boala cu puțin timp înainte de arestarea sa. Corelånd informațiile primite cu evenimentele petrecute ajungem la concluzia că, într-adevăr, senatorul Voicu s-a îmbolnăvit destul de brusc, chiar pe ultima sută de metri, cånd se punea în mod serios problema arestării lui, fapt ce a început să dea fiori pe spate unora și altora. Toată lumea știe că bolile cronice de inimă nu apar peste noapte, așa cum s-a întåmplat în cazul Voicu. Or, pånă în momentul în care amenințarea arestării a devenit realitate, senatorul pesedist nu s-a plåns niciodată de probleme cardiace, nici măcar atunci cånd a fost ridicat din fața casei de către procurorii anticorupție. Brusc, Voicu s-a declarat bolnav, la sfatul unor persoane de bine din rețea, care, potrivit informațiilor noastre, i-au furnizat și niște medicamente de inimă, numai bune să-i crească tensiunea în arest. Îmbolnăvirea peste noapte a lui Voicu i-a suprins de toți cunoscuții săi, deoarece nimeni nu l-a auzit vreodată să se plångă de suferințele sale cardiace.
De ce această strategie? E simplu. Un om bolnav de inimă e mai ușor de anihilat în cazul în care este dispus să-și dea drumul la gură și să spună ceea ce știe. Exact ca în rețelele mafiei italiene. Pe långă amenințarea directă a lui Voicu în arest s-a trecut și la amenințarea familiei, potrivit informațiilor furnizate de sursa noastră. Declarațiile repetative ale lui Voicu făcute în fața camerelor de luat vederi, în care cerea să-i fie lăsată în pace familia, nu aveau ca destinație presa, ci chiar pe membrii rețelei din care făcea parte și el și în care se regăsesc nume importante precum Viorel Hrebenciuc, Dumitru Iliescu și alții. Să ne-amintim că presa nu i-a hărțuit  soția, copiii sau părinții, deși ar fi putut să o facă. Și-atunci se naște simplu întrebarea: cine nu-i lăsa în pace familia? Din nefericire pentru el, chiar tovarășii de rețea care încercau în acest fel să-i transmită că trebuie să-și pună lacăt la gură și să nu dezvăluie structura caracatiței mafiote.
În cazul în care Voicu va spune ceea ce știe vom avea cu siguranță parte de arestări spectaculoase, ne-a mai declarat „informatorul“ nostru. Rețeaua mafiotă din care făcea parte și Voicu este extrem de complexă și cuprinde, pe långă politicieni și judecători, procurori, oameni din SRI și alte structuri de informații. Toți au luat parte, într-un mod sau altul, la activitățile de crimă organizată ale rețelei care dincolo de aranjarea unor dosare în justiție se ocupa și de fabricarea de probe și instrumentarea unor dosare împotriva celor care-i deranjau.

Ritualuri mafiote

Despre modul de acțiune al rețelei a povestit și un fost ofițer SPP, Cornel Donisa, care i-a deranjat pe Dumitru Iliescu și pe tovarășul acestuia, generalul Dumitru Ciobanu. La ordinele celor doi, Donisan a fost aproape omoråt în bătaie de finul lui Cătălin Voicu, Gheorghe Rizea, și de Ciprian Sora. Povestea lui pare desprinsă din filmele italiene despre Camorra: „Ghemuit de durere de la coastele rupte, aproape fără cunoștință, am fost sugrumat cu antebrațele pånă aproape că mi-am pierdut răsuflarea. Am fost amenințat cu moartea, cu distrugerea și acuzat de «Trădarea generalilor» și a sistemului pe care ei îl reprezintă, spunåndu-mi că ei pot face ce vor în Romånia și că nu pot fi trași la răspundere cåt timp «Tătucul» și «Bombonel» sunt la putere. În repetate rånduri, generalul Ciobanu Dumitru i-a instigat pe cei doi la violență, ceråndu-le să mă ducă în pădure să mă omoare. În cruzimea lor, aceștia solicitau un patent pentru a-mi smulge unghiile. Ciprian Sora a scos un cuțit din buzunar și m-a amenințat că mă omoară. M-am apărat de cuțit ridicånd måna stångă, moment în care am fost tăiat la månă. Din cap îmi curgea sånge, nu credeam că voi supraviețui bătăii și le-am spus că voi face tot ce-mi cer pentru a-i determina să nu mă omoare“.
Lui Cornel Donisan i s-a cerut să scrie un autodenunț, prin care doream să mă sinucid ca urmare a unor mustrări de conștiință în urma unui prejudiciu de peste 20 de miliarde lei adus generalilor Dumitru Iliescu, Ciobanu Dumitru (fost șef al Direcției de Contrainformații a SIE) și familiilor acestora. Menționez că am fost pus să jur, pupåndu-mi måna stångă tăiată de cuțit, de către Sora, că nu voi spune nimic despre cele întåmplate, că nu voi pomeni numele generalilor Iliescu Dumitru și Ciobanu Dumitru și că voi consimți să fiu trimis în închisoare ca urmare a înscenării puse la cale de către ei. Am fost pus să-mi cer iertare în genunchi generalilor Ciobanu și Iliescu, sistemului pe care îl reprezintă, Rizea spunånd că încă patru ani de putere în care fac ce vor, că se vor ocupa de direcții speciale secrete ale statului privind integrarea în UE și structurile euroAtlantice și că pot să omoare pe oricine fără a fi trași la răspundere. După care am fost pus să sărut måna generalului Ciobanu și pantoful stång al acestuia după ritualuri mafiote“. No comment!

Florin Costiniu – coleg de arest cu Voicu
DNA a obținut ieri în premieră avizul CSM pentru arestarea unui judecător de la Înalta Curte de Justiție și Casație. Este vorba, desigur, despre unul dintre cei doi magistrați extrem de prietenoși cu Voicu, judecătorul Florin Costiniu, președintele Secției civile și de proprietate intelectuală a ICCJ.
Judecătorul Costiniu este citat pentru audieri, astăzi, la Direcția Națională Anticorupție, alături de oamenii de afaceri Marius Locic și Costel Cășuneanu.
Conștient probabil de situația în care se află, Costiniu a intrat în concediu de odihnă din 1 aprilie, pentru o perioadă de 15 zile. Florin Costiniu este soțul judecătorului Viorica Costiniu, președinte de onoare al Asociației Magistraților din România. La scurtă vreme după începerea cercetării penale, Viorica Costiniu afirma: „Dacă DNA consideră că sunt motive să-l cerceteze pe soțul meu, trebuie să o facă. Ce pot să spun este că pe Cătălin Voicu soțul meu îl cunoaște din perioada în care i-a fost student. Adică, de zeci de ani!“, a conchis aceasta.
Judecătorii Florin Costiniu și Cristian Jipa de la instanța supremă sunt puși sub acuzare în dosarul senatorului PSD Cătălin Voicu, arestat pentru corupție în 30 martie.
În 17 septembrie 2009, judecătorul Cristian Jipa de la Tribunalul București – cel care a șters prejudiciul din cazul Rafo și a separat dosarul omului de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu de cel al Ioanei Maria Vlas – a fost promovat la Secția penală a instanței supreme, Consiliului Superior al Magistraturii admițånd candidatura acestuia, în urma unui simplu interviu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.